Leerlingen basisschool De Meridiaan helpen mee met aanleg Langste Haag van Limburg - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
13-11-2023
Deel dit op:

Leerlingen basisschool De Meridiaan helpen mee met aanleg Langste Haag van Limburg

SIMPELVELD – Jong geleerd is oud gedaan. Daarom starten ruim 100 leerlingen van Basisschool De Meridiaan op vrijdag 24 november met de aanleg van de Langste Haag van Limburg.

Samen met Het Limburgs Landschap, Heuvel Angus en CNME Maastricht en regio planten ze die vrijdag een meidoorn- en hondsroos-haag op het terrein van Bjorn Kleijnen. De kinderen maken een mooie start waarna andere vrijwilligers op zaterdag 25 november verder werken aan het begin van de Langste Haag in aanwezigheid van gedeputeerde Leon Faassen. Door hoog in het stroomgebied (struweel)hagen te planten dragen we bij aan het vertragen van de waterdruppel op weg naar de Geul en de Gulp. De natuur is namelijk onze bondgenoot bij het voorkomen van wateroverlast in het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Jeugd heeft de toekomst
Het initiatief om schooljeugd hierbij te betrekken komt van Bjorn Kleijnen, eigenaar van Heuvel Angus; zijn eigen kinderen doen ook mee aan deze plantactie. Stichting het Limburgs Landschap en CNME Maastricht en regio sloten zich aan bij deze plantactie en ondersteunen met de organisatie en, zeker zo belangrijk, de educatie. Zo worden alle kinderen voorbereid met een les over het nut van aanplanten van bomen en struiken en raken bekend met het gedachtegoed van Natuurkracht: de natuur is onze bondgenoot bij het voorkomen van wateroverlast en droogte in het Geul- en Gulpdal.

Natuurkrachtmaand
Het Geul- en Gulpdal staan in november in het teken van Natuurkracht. Iedereen kan meedoen met één of meerdere activiteiten en zo de kracht van natuurlijke oplossingen ervaren. Samen met de natuur kunnen we ons mooie Zuid-Limburgse landschap beter beschermen tegen de gevolgen van klimaatuitdagingen, zoals stortregens en droogteperiodes. Aanmelden voor de plantdag op 25 november en voor andere activiteiten kan via www.natuurkracht.org.

Foto: Hans Heijnen


Ook in het nieuws