Limburg en de Maand van de Geschiedenis 2013 | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
14-07-2020, 15:20
 

Bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 52%
windsnelheid: 1 bft W
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:40
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
04-10-2013
Deel dit op:

Limburg en de Maand van de Geschiedenis 2013

LANDGRAAF – Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Ieder jaar organiseren honderden musea, archieven en andere culturele instellingen speciale tentoonstellingen en activiteiten rond een wisselend thema. In 2013, het jaar van de troonswisseling en de viering van 200 jaar koninkrijk, is dat het thema ‘Vorst & Volk’. Ook in Limburg zijn verschillende activiteiten waarbij jong en oud kennis kan maken met de geschiedenis van Vorst & Volk: historische tentoonstellingen, lezingen, kinderactiviteiten, rondleidingen, wandelingen en meer. Een overzicht van alle activiteiten in Limburg is te vinden op www.maandvandegeschiedenis.nl/limburg. Er is voor elk wat wils!

Een greep uit de activiteiten…
De VVV Midden-Limburg organiseert in het kader van de Maand van de Geschiedenis diverse wandelingen. In Thorn kunt u bijvoorbeeld op 15 en 22 oktober om 13.00 uur deelnemen aan een wandeling door miniatuurvorstendom Thorn met aansluitend een boottocht over de Grensmaas en de Maasplassen.

Op 17 en 24 oktober om 14.00 uur is in Roermond een wandeling langs plekken die vertellen over de tijd dat Roermond bestuurd werd door de Hertogen van Gelre en de Spaanse en Oostenrijks Habsburgers.

Op 27 oktober om 14.00 uur wordt in Montfort tijdens een wandeling rondom het kasteel en mooie natuurgebieden op boeiende wijze het contrast tussen arm en rijk belicht.

In het Venrays Museum en de bibliotheek Venray is de expositie ‘Venrayse Vorsten & Volkse Hoeden’ te zien. Hierin wordt de geschiedenis van de vroege vorsten in Venray op ludieke wijze gecombineerd met de geschiedenis van de hoed.

Op zaterdag 12 oktober houdt Heerlen Vertelt van 11.00 tot 15.00 uur de mini-expositie ‘Brief aan de koning’ en een schrijfworkshop.

Ook zijn op diverse plekken films geprogrammeerd in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Zo kunt u in het Limburgs Museum in Venlo de hele maand genieten van oude filmbeelden van de koninklijke familie in Limburg. De bibliotheek Kerkrade vertoont op 29 oktober om 19.00 uur een docudrama over het leven van Karel de Grote.

En zo zijn er nog diverse andere interessante activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis in Limburg. U vindt ze op de website.

Organisatie
Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert de Maand van de Geschiedenis. Samenwerking vindt plaats met het Rijksmuseum, de Nederlandse Museumvereniging, Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland, Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland, Vereniging van vrijwilligers in de archeologie, Comité Viering 200 jaar Koninkrijk. Mediapartners zijn Historisch Nieuwsblad, de Volkskrant, Andere Tijden (NTR/VPRO), Historiek.net, brava nl klassiek, NostalgieNet, Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking.
In Limburg is het Huis voor de Kunsten Limburg samenwerkingspartner.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin