Limburgs Landschap krijgt gift van PRO Team Limburg voor Familiepad - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25-09-2020, 09:27
 

Bewolkt
9°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 19:28
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
05-04-2019
Deel dit op:

Limburgs Landschap krijgt gift van PRO Team Limburg voor Familiepad

MAASDUINEN – Dankzij een gift van Stichting PRO Team Limburg wordt het verlengen van het familiepad op Landgoed de Hamert mogelijk. De toegankelijkheid van dit prachtige onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen krijgt hierdoor een impuls, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Vrijdagmiddag 5 april 2019 overhandigde het PRO Team tijdens hun fietstocht de gift aan directeur Wilfred Alblas van Stichting het Limburgs Landschap.

Proteam
Het PRO Team is een groep fietsers die hoofzakelijk bestaat uit ondernemende Limburgers. Ze organiseren toertochten om zo de schoonheid van Limburg te promoten. De voorjaarstocht van 2019 was in Nationaal Park De Maasduinen. Na een vertrek vanaf Kasteeltuinen Arcen werden de Maasduinen doorkruist. Het Nationaal Park is groot genoeg om er een bijzondere fietstocht van de maken. Het deelnemersgeld wordt altijd aan een goed doel besteed en ditmaal is Het Limburgs Landschap het ’goede doel’. Tijdens de tussenstop bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Maasduinen werd de cheque uitgereikt.

Familiepad
Landgoed de Hamert is onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen. Het Limburgs Landschap heeft een groot aantal routes op het landgoed uitgezet zodat mensen op allerlei manieren het natuurgebied kunnen ontdekken. Om bezoekers met een kinderbuggy, rollator of rolstoel te kunnen ontvangen wordt een route vanaf pannenkoekenhuis ‘Jachthut op den Hamer’ aangepast en verlengd zodat die bij verschillende weersomstandigheden goed begaanbaar is. “De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn gratis toegankelijk” zo licht Wilfred Alblas toe. “Geld voor recreatieve voorzieningen moet elders vandaan komen. Daarom zijn we ook zo blij met deze gift. Mooi dat het PRO Team er aan bijdraagt dat het gebied nog beter beleefbaar wordt”.

Foto Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin