Limburgs Landschap zorgt voor extra beleving Kasteelpark Elsloo - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:17
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
07-04-2016
Deel dit op:

Limburgs Landschap zorgt voor extra beleving Kasteelpark Elsloo

ELSLOO – In 2014 droeg de gemeente Stein de Historische Buitenplaats Elsloo over aan Stichting het Limburgs Landschap. Meteen daarna werden de wandelpaden [met de aanwezige trappen] onder handen genomen om de toegankelijkheid te verbeteren. Om de bezoekers in de toekomst nog meer te laten genieten van de aanwezige vijver en het fraaie beekdal van de Hemelbeek worden enkele duikers vervangen door houten bruggen. Ook worden er vlonders en nog een extra zitbank geplaatst.

Landgoed Elsloo is een bij vele recreanten een geliefd wandelgebied. De wandelpaden worden veel gebruikt en dienen er dan ook goed bij te liggen. Daar waar het kan probeert Het Limburgs Landschap, in dit geval met hulp van de Sponsorstichting, het landgoed nog aantrekkelijker te maken.

Beleving bronwater
In het beekdal van de Hemelbeek bij Landgoed Elsloo stromen diverse bronbeekjes uit het hoger gelegen bronbos naar beneden en kruisen daarbij het veel belopen wandelpad. In het verleden zijn hier betonnen buizen (duikers) aangebracht die het water onder het wandelpad door naar de vijver voeren. Op twee plekken worden deze duikers nu vervangen door houten bruggen. De vrij stromende bronbeekjes zijn dan weer in volle glorie te bewonderen. Dat draagt bij aan een betere beleving van het kasteelpark. Ook de van bronbeken afhankelijke dieren en planten krijgen door deze ingreep weer extra kansen. Langs de vijver zijn verder vlonders geplaatst, die een fraai uitzicht geven over de vijver. Om rustig van al dat moois te genieten is ook nog een extra zitbank geplaatst.

Foto: Bij Landgoed Elsloo zijn een aantal duikers vervangen door fraaie bruggetjes om u nog meer te laten genieten van de aanwezige vijver en het fraaie beekdal.
Foto: Marjo Dullens &  Margriet Roberts


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin