Limburgse finalisten Kunstbende bekend– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
03-10-2022, 13:01
 

Zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 0 bft SSW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:41
zonsondergang: 19:11
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Het iconische schommelschip “Kapitein Haak” van familiepark Sprookjesbos Valkenburg heeft wilde haren gekregen en zorgt nu voor nog meer sensatie.
28-03-2022
Deel dit op:

Limburgse finalisten Kunstbende bekend

Zondag 27 maart heeft de 32ste Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden in het Toon Hermans Theater in Sittard. Meer dan 150 jongeren uit de hele provincie hebben hun creativiteit laten zien in verschillende categorieën, om te strijden voor diverse prijzen en om een plek in de landelijke finale op zondag 26 juni 2022 in de Kromhouthal Amsterdam.

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar streden voor een plek in de landelijke finale, verdeeld over zes categorieën (Dans, DJ, Expo, Muziek, Taal en Theater). De voorronde was na twee jaar weer fysiek te bezoeken voor ouders, zussen en broers, leraren en cultuurliefhebbers. In totaal vonden er 63 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van het theater. Per categorie heeft een 3-koppige, deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een na traject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zondag 26 juni 2022 in Kromhouthal in Amsterdam. Alle prijswinnaars krijgen, mede dankzij onze vele sponsors, vele (stimulerings)prijzen aangeboden. Zoals workshops, een fotoshoot, bioscoopbonnen, kaartjes voor voorstellingen en het Pinkpop festival, categorie gerelateerde prijzen zoals mengpanelen of kleurpaletten, en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer.

Muziek
1. MEL (Sevenum)
2. Ilisias (Venlo)
3. Aukje (Nieuwstadt)

Dans
1. Tyrone (Roermond)
2. Aimeé (Maastricht)
3. M.O.V.E. (Kerkrade)

Taal
1. Sara Curfs (Oirsbeek)
2. Noa (Gulpen)
3. Anmarie Arts (Roermond)

Theater
1. Sophie & Gertjan (Bunde)
2. Kenza en Teuntje (Roermond)
3. Groot en Groter (Herten)

DJ
1. RedFools (Swalmen)
2. Stanley Redex (Kerkrade)

Expo
1. Noé Hamers (Heerlen)
2. Julia Wulms (Weert)
3. Finne Zeilstra (Sittard)

Over Kunstbende
Kunstbende is dé landelijk wedstrijd voor jong en creatief talent tussen de 13 en 18 jaar. Kunstbende organiseert dit jaar voor de 32ste keer dé landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun eigen werk en talent laten zien. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Stichting Festivals Limburg.  Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te vergroten. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin