Limburgse première Gluckauf in JT Kerkrade | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2019, 10:57
 

Zonnig
13°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 58%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 3
zonsopgang: 07:20
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
15-01-2015
Deel dit op:

Limburgse première Gluckauf in JT Kerkrade

KERKRADE – BIND, September Film, de VARA, Stichting Jaar van de mijnen (M2015), De Limburger en JT Bioscopen organiseren samen een Limburgse première van de door Remy van Heugten geregisseerde film GLUCKAUF. Op maandag 26 januari zal JT Kerkrade de rode loper uitrollen om de cast en crew te verwelkomen. Bart Slegers, Vincent van der Valk, Joy Verberk en Johan Leysen spelen de hoofdrollen in GLUCKAUF. Het scenario is geschreven door Gustaaf Peek (GODIN, HELD). Douwe Bob maakte met het nummer ‘Mine Again’ de titelsong voor de film.

Over GLUCKAUF:
Lei, een dolende vijftiger die onderaan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne.

GLUCKAUF (de mijnwerkersgroet voor een behouden terugkeer) is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu. Met GLUCKAUF, dat volledig in Limburgs dialect is gesproken, maakt Remy van Heugten zijn debuut als auteursregisseur. De film is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen, op zijn woelige jeugd in dit prachtige, maar vergeten stuk aan het diepste einde van Nederland. Een streek waar de sociaaleconomische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.

De film is geproduceerd door de twee keer voor een Emmy genomineerde producenten Joram Willink en Piet-Harm Sterk van productiebedrijf BIND, in coproductie met de VARA en komt tot stand in het kader van De Oversteek, ondersteund door Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO.

M2015 is het Jaar van de mijnen. In 2015 viert de voormalige mijnstreek van Nederland haar verleden, heden en toekomst met een breed programma aan activiteiten. Voor info en programma zie www.m2015.nl

Vanaf 29 januari zal GLUCKAUF landelijk te zien zijn in de bioscoop.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin