Maandag en dinsdag snikheet, vanaf woensdag overgang naar koeler weer | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
11-10-2019, 06:37
 

Bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 4 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:53
zonsondergang: 18:54
Meer verwachtingen...
 
05-08-2018
Deel dit op:

Maandag en dinsdag snikheet, vanaf woensdag overgang naar koeler weer

LANDGRAAF – Maandag en dinsdag wordt het opnieuw snikheet in Limburg. Dinsdag kan het 37 graden worden. Woensdag wordt waarschijnlijk een overgangsdag naar koeler weer.

Op sommige plaatsen is sprake van de langste regionale hittegolf ooit. In het noorden van Limburg duurt de hittegolf vandaag al 25 dagen!

Tropische maandag en snikhete dinsdag
Maandag kan het landinwaarts 34 of 35 graden worden. Daarbij is de wind zwak of matig. Dinsdag wordt de warmste dag van deze week. Opnieuw is er veel zon en ’s middags is het snikheet met 37 graden in Limburg, Brabant en de Achterhoek. Aan het einde van de middag en in de avond kunnen er een paar stevige onweersbuien opkomen vanuit het zuidwesten.

Woensdag overgangsdag
Woensdag wordt waarschijnlijk een overgangsdag naar koeler weer. Verspreid kunnen een paar pittige buien vallen. Afhankelijk van de buien kan het landinwaarts nog wel 25 tot 30 graden worden. De wind draait naar het westen of zuidwesten en daarmee wordt geleidelijk koelere lucht aangevoerd.

Later in de week liggen de maxima tussen 20 en 25 graden en valt er af en toe een zeer welkome bui. Daarmee wordt de droogte zeker nog niet weggewerkt.

Bron: Weerplaza.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin