Maastricht Visitor Center wordt Maastricht Store - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
20-10-2023
Deel dit op:

Maastricht Visitor Center wordt Maastricht Store

MAASTRICHT – Het Maastricht Visitor Center in het Dinghuis krijgt dit najaar een herinrichting en naamsverandering naar Maastricht Store – for locals and visitors. De nieuwe winkel wordt een ontmoetingsplaats voor bezoekers van Maastricht en inwoners van de stad en omgeving die op zoek zijn naar lokale producten, informatie en inspiratie. Op 23 november wordt de vernieuwde Maastricht Store geopend door wethouder John Aarts.

In de nieuwe Maastricht Store zal het unieke aanbod van de stad en omgeving nog beter te zien zijn in de vorm van zorgvuldig geselecteerde verhalen en producten. We brengen oud en nieuw samen door aandacht te besteden aan de rijke historie van de stad en plek te bieden aan eigentijdse lokale makers die Maastricht en omgeving laten bruisen met hun creativiteit. Interieurontwerper Maurice Mentjens heeft daar rekening mee gehouden in zijn plannen die dit najaar ten uitvoer worden gebracht om de winkel te vernieuwen.

Unieke producten van lokale makers
In de nieuwe winkel is een wisselend assortiment te vinden vol unieke producten die het goed doen als aandenken of cadeau, ook voor inwoners van Maastricht. Een voorbeeld daarvan zijn kaarsen in de vorm van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Deze kaarsen worden met de hand gemaakt van de overblijfselen van de kaarsjes die in de kapel van de basiliek worden gebrand. Andere lokale producten met een bijzonder verhaal zijn onder andere borrelplanken van FoodWood die worden gemaakt van resthout van de Sint Pietersberg en de vrolijke producten vol bodypositivity van het Maastrichtse merk Dicks Don’t Lie.

Ook is er in de Maastricht Store veel aandacht voor de verhalen achter de bijzondere streekproducten die onze regio voorbrengt, zoals die van de wijndomeinen van de BOB Mergelland die internationaal erkende wijnen produceren. Verder zijn er bijvoorbeeld vlaaipakketten van de bekende Bisschopsmolen, koffie en thee van de lokale branderij Blanche Dael, chocolade van La Fève,  mosterd en jam van Adriaan de Smaakmaker en alcoholvrije gin van 11.11 Spirits te koop in de Maastricht Store. Zo kan iedereen genieten van al het lekkers dat Maastricht en de regio te bieden heeft.

Informatiepunt
De Maastricht Store blijft daarnaast hét internationale informatiepunt waar bezoekers uit binnen- en buitenland terecht kunnen. Het blijft ook de plek van waaruit wekelijks de erkende stadsrondleidingen starten. De opgeleide gidsen brengen bezoekers en bewoners met enthousiaste  verhalen langs bijzondere plekken in verschillende wijken van Maastricht.

Pop-up store
Het Maastricht Visitor Center sluit vanaf 22 oktober om 14.00 uur een maand lang haar deuren voor de herinrichting van de winkel. Gedurende die maand kunnen bezoekers voor een voorproefje van het assortiment van de Maastricht Store en informatie over de stad terecht bij de Maastricht Pop-up Store. De tijdelijke locatie is te vinden op de eerste etage van het winkelcentrum Entre Deux in een gedeeld pand met Do(mini)canen. (Spilstraat 6B-04).

Beeld: Jonathan Vos


Ook in het nieuws