Maatregelen Heuvelland Zuid-Limburg worden versoepeld | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
07-06-2020, 09:12
 

Regen
12°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft WZW
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:25
zonsondergang: 21:48
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
29-04-2020
Deel dit op:

Maatregelen Heuvelland Zuid-Limburg worden versoepeld

ZUID-LIMBURG – Het besluit om het Heuvelland af te sluiten voor dagtoerisme wordt niet verlengd. De traditionele topdrukte bij feestdagen en mooi weer is afgelopen weekenden gelukkig uitgebleven. Op basis van die resultaten acht Veiligheidsregio Zuid-Limburg een aparte aanpak voor het Heuvelland niet langer nodig. In het belang van de volksgezondheid biedt de landelijke noodverordening voldoende handvatten om in Zuid-Limburg maatregelen te treffen als dat nodig is.

Wel controles
Het Heuvelland mag dan weer voor iedereen toegankelijk zijn, gecontroleerd wordt er nog steeds. In de aangepaste landelijke noodverordening blijven de maatregelen van afstand en groepsvorming van kracht. Daarom zullen politieagenten, toezichthouders en BOA’s erop toezien dat iedereen zich aan de regels houdt. Niet alleen in het Heuvelland, maar ook in andere natuurgebieden, stadscentra, sportterreinen, (woon)winkels en op andere plekken waar mogelijk veel mensen bij elkaar komen.

Blijf zoveel thuis
Alle maatregelen zijn door de landelijke overheid verlengd, in ieder geval tot en met 19 mei. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken en afstand houden. Veiligheidsregio Zuid-Limburg doet dan ook een uitdrukkelijk beroep op iedereen om zich daaraan te houden. Ga alleen naar buiten voor boodschappen, een frisse neus of om iets voor een ander te doen. De landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen, werpen hun vruchten af. Dat is de verdienste van ons allemaal. Omdat we ons aan de maatregelen houden, kunnen we kleine stapjes vooruitzetten, maar de situatie is nog steeds fragiel. Dus houd vol!

Meer info…

Bron: Veiligheidsregio Zuid-Limburg


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin