Mafcentrum Maasbree genomineerd voor Appeltje van Oranje 2016 - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:12
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
17-01-2016
Deel dit op:

Mafcentrum Maasbree genomineerd voor Appeltje van Oranje 2016

MAASBREE – Het Oranje Fonds bekroont jaarlijks drie initiatieven met een Appeltje van Oranje. Vandaag koos de jury Jongerensociëteit Mafcentrum Maasbree met hun organisatie tot een van de elf genomineerden. Dit jaar draait de zoektocht naar de Appeltjes van Oranje om gemeenschappelijke voorzieningen die in handen zijn van vrijwilligers. In mei ontvangen drie winnaars de prijs uit handen van Koningin Máxima op Paleis Noordeinde.

Van kippenhok tot …. het Mafcentrum, het paradiso van het zuiden tot sociale projecten. Het Mafcentrum is een sociaal cultureel jongerencentrum dat een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kinderen, jongeren en volwassenen met een regionale functie. Bekend om zijn vele activiteiten en samenwerking. Het Mafcentrum is een ontmoetingsplek voor jong en oud, een culturele kweekvijver voor jong talent en place to be voor maatschappelijke projecten. Het Mafcentrum is voor iedereen! Je hebt een gemeenschap nodig om jongeren de ruimte te geven om zich te ontwikkelen.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om gemeenschappelijke voorzieningen die helemaal worden gerund door vrijwilligers. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin