Manipuleert weerstation Arcen de metingen? | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-09-2019, 18:33
 

Zonnig
17°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 39%
windsnelheid: 2 bft NNO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 19:43
Meer verwachtingen...
 
06-08-2018
Deel dit op:

Manipuleert weerstation Arcen de metingen?

ARCEN – Volgens het SBS6 programma Hart van Nederland heeft Weerstation Arcen vals gespeeld om de warmste plek in Nederland te worden. Verslaggever Sam Hagens van het programma meldde dat hij er vrijdag een vrachtwagen zag staan, waardoor het op die plek nog warmer werd.

De chauffeur van de vrachtwagen zou verklaard hebben dat hij hier moest parkeren om zo voor het weerstation de wind te breken, waardoor het op die locatie nog iets meer zou kunnen opwarmen. De zonnestralen vielen bovendien op de lichte zijkant van de vrachtwagen, waardoor er zo wat extra straling naar het meetveld werd weerkaatst.

Volgens Weer.nl is dit een duidelijk geval van fraude. Weer.nl geeft de verantwoordelijken van het KNMI het advies “eens een hartig woordje met de beheerder van het weerstation in Arcen te gaan voeren (al is niet gezegd dat hij hiervan weet had)”.

Ook vraagt Weer.nl zich af of het KNMI binnenkort nog met gecorrigeerde temperaturen komt voor sommige dagen in Lelystad (invloed aanleg vliegveld), Ell (sproei-installatie in de buurt) en Arcen, want daar lijkt namelijk alle reden voor te zijn.

Bron: Weer.nl en Show.nl

 


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin