Meerdaags Wandelevenement Venray breidt activiteiten uit | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
30-05-2020, 14:55
 

Zonnig
23°C
gevoelstemperatuur: 24°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 28%
windsnelheid: 3 bft ONO
UV-Index: 6
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:40
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
16-03-2019
Deel dit op:

Meerdaags Wandelevenement Venray breidt activiteiten uit

VENRAY – In samenwerking met het GPV (Gehandicapten Platform Venray) introduceren wij op alleen zondag 2 juni één of twee rolstoelafstanden t.w. een van 5 km en mogelijk ook nog een van 10 km.

Het Toeristisch Platform Venray is al langer, samen met het GPV, doende om rolstoelvriendelijke “wandel” routes in Venray aan te leggen zodat ook deze doelgroep kan genieten van de mooie natuur die Venray te bieden heeft. Naast dat we dit in ieder geval zelf in Venray willen realiseren, heeft dit op een hoger niveau ook te maken met het begrip “toegankelijkheid”.

De routes worden uitgezet door het GPV die deze routes vooraf door een rolstoeler laat controleren. Daar waar mogelijk zullen de wandelroutes van 5 en 10 km aan de basis staan van deze routes en daar waar de routes niet geschikt zijn voor een rolstoel zullen er alternatieven worden gemaakt. Het zijn dus, deels, andere routes dan die van de wandelaars. Deelname is alleen toegestaan voor handgedreven dan wel met hulp voortgeduwde rolstoelen. De begeleiders/duwers kunnen gratis deelnemen.

Onze voorzitter Andre Tonen mocht uit handen van Mevr. Chantal Scherders-Thijssen van coöperatie fonds Rabo een cheque in ontvangst nemen ad € 1.500, =. Dit bedrag zetten wij in voor de organisatie van dit onderdeel van ons evenement.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin