Mega Heerlens watergevecht SplashMob stopt | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2019, 01:20
 

Stortbuien
8°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 bft WNW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:14
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
09-04-2019
Deel dit op:

Mega Heerlens watergevecht SplashMob stopt

HEERLEN – Na 5 succesvolle jaren heeft de organisator van het mega watergevecht SplashMob, dat jaarlijks werd gehouden op het Pancratiusplein in Heerlen, besloten te stoppen met de uitvoering.

Deze beslissing is niet gemaakt zonder pijn in het hart. Het organiseren van het evenement heeft vele jaren voor een brede glimlach gezorgd. Niet alleen op het gezicht van de organisator, maar ook op die van de duizenden deelnemers over de jaren heen. Echter past het concept, waarbij er vele liters water uit de kranen stromen, niet meer bij de duurzaamheidsambities van de organisator. Deze richt zich op het behalen van de gestelde klimaatdoelstellingen, waaronder het reduceren van CO2-uitstoot middels hoogwaardig hergebruik van materialen.

Organisator Erol Öztan: “Hoe leuk SplashMob ook is, het kost te veel energie en financiën om het evenement goed uit te kunnen voeren. Met mijn ingenieursbureau Re Use Materials zijn we hard aan het groeien en daarbij past een professionele opwaardering. Onze focus ligt op het stimuleren van de circulaire bouw- en sloopsector. Dat vraagt alle aandacht en tijd, dus ben ik genoodzaakt keuzes te maken.” Öztan heeft geprobeerd de organisatie van het jaarlijkse waterfestijn over te dragen aan andere Heerlense partijen, waaronder een evenementenbureau en de centrumorganisatie. Helaas zonder succes.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin