Mergelland-autoroute in ere hersteld - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:08
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
29-04-2016
Deel dit op:

Mergelland-autoroute in ere hersteld

VALKENBURG AAN DE GEUL – Op veler verzoek is hij weer open voor het publiek: de Mergelland-autoroute. De populaire autoroute uit de jaren ’60 is aangepast aan de huidige verkeerssituatie. Daarvoor zijn op een groot aantal plaatsen nieuwe karakteristieke bruine bewegwijzeringsborden in het veld geplaatst. De route staat weer op de kaart dankzij een nauwe samenwerking van het Routepunt VVV Zuid-Limburg en de ANWB.

De Mergellandroute is door de ANWB uitgestippeld in Zuid-Limburg en is zowel per auto of motor af te leggen. De autoroute voert langs de mooiste dorpen en landschappen van Limburg. De lengte is ca. 100 kilometer lang. Een folder (kaart en routebeschrijving) van de Mergellandroute kost €3,95 is verkrijgbaar bij alle VVV- vestigingen van Zuid-Limburg of te kopen via www.limburgwinkel.nl. De kaart bevat, behalve de route en de spelregels, een overzicht van leuke bezienswaardigheden en verschillende bourgondische eetgelegenheden onderweg.

Economisch belang van de route is groot
VVV Zuid-Limburg is van mening dat het economische belang van de route nog steeds enorm is. De vraag naar deze karakteristieke route door Heuvelland is groot. De route levert een bijdrage in het enigszins stroomlijnen van het recreatief verkeer. De Mergellandroute ontlast de kleinere wegen om de overlast voor natuur en inwoner beperkt te beperken. Maar ook de grotere wegen bieden mooie trajecten in het vijfsterrenlandschap. De route biedt als vanouds prachtige vergezichten, kabbelende beekjes en pittoreske dorpjes. De route is een unieke belevenis voor zowel de inwoner als de gasten die Zuid-Limburg bezoeken.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin