Mogelijk uitbreiding Park Maasduinen op grondgebied Venlo | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-02-2020, 18:51
 

Bewolkt
6°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 65%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:43
zonsondergang: 17:59
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
12-01-2015
Deel dit op:

Mogelijk uitbreiding Park Maasduinen op grondgebied Venlo

VENLO – Zowel de gemeente Venlo als het overlegorgaan Nationaal Park De Maasduinen zien een uitbreiding van het Nationaal Park in zuidelijke richting zitten. Een definitief besluit over de toetreding van Venlo tot De Maasduinen wordt in de eerste helft van dit jaar genomen.

Nu nog stopt het Nationaal Park De Maasduinen aan de noordgrens van de gemeente Venlo. Gemeente, Provincie en het overlegorgaan Nationaal Park de Maasduinen zijn naar aanleiding van een Quick Scan het afgelopen jaar intensief met elkaar in overleg geweest. Inzet was uitbreiding van het Nationaal Park in zuidelijke richting, op Venloos grondgebied tot aan de A67. Venlose natuurgebieden als Dorperheide, Landgoed Arcen, Ravenvennen, Zwart Water/Venkoelen zouden dan ook bij het Nationaal Park komen te horen.

Wethouder Teeuwen: “De wil is er om De Maasduinen uit te breiden, als gemeente hebben we de wens om de prachtige natuurgebieden ten noorden van de A67 te verbinden met het Nationaal Park dat bij de gemeente grens stop. En ook het overlegorgaan Nationaal Park De Maasduinen heeft aangegeven het gebied in zuidelijke richting uit te willen breiden.” Over de feitelijke toetreding beslissen college en raad in de eerste helft van dit jaar.

Voor de uitbreiding van De Maasduinen is een eenmalige investering nodig. Deze investering wordt gedeeld door alle partners van het Nationaal Park, oa. Gemeenten, provincie Limburg, stichting het Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en particulieren. Venlo reserveert hiervoor alvast een bedrag van € 18.000,-.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin