Mooiste weg van Nederland ligt in Limburg | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2019, 06:50
 

Helder
5°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 0 bft ONO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:20
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
07-12-2015
Deel dit op:

Mooiste weg van Nederland ligt in Limburg

VAALS – Autoverhuurbedrijf Avis en het team van Autoblog.nl hebben de Epenerbaan nabij Vaals in Limburg uitgeroepen tot de mooiste en fijnste rijdersweg van Nederland. De vakjury kwam tot deze conclusie na uitvoerige testritten op 5 geselecteerde routes. Deze 5 wegen verspreid over heel het land kwamen op de shortlist nadat autorijdend Nederland eerst ongeveer 250 routes had aangedragen.

Epenerbaan winaar
De Epenerbaan, die onderdeel uitmaakt van de Mergellandroute, werd verkozen tot de mooiste weg van Nederland vanwege het on-Nederlandse, heuvelachtige karakter van de weg. De Epenerbaan heeft een ideale lengte van zo’n 5,6 kilometer waar, ondanks de maximum snelheid, ook redelijk sportief gereden kan worden. Verder speelde het glooiende en gevarieerde bochtenspel een belangrijke rol. Dit leidde uiteindelijk tot winst voor de Epenerbaan.

Andere genomineerden waren:
•Polredijk nabij Veere in Zeeland
•Zeedijk nabij Marken in Noord-Holland
•Nijverdalsebergweg tussen Nijverdal en Holten in Overijssel
•Pomphulweg nabij Hoog Soeren in Gelderland

Beoordelingsfactoren
In totaal werden door lezers zo’n 250 suggesties gedaan op de website van Autoblog.nl. Vervolgens heeft de jury een shortlist gemaakt van 5 wegen in Nederland. Deze 5 finalisten werden uiteindelijk bereden in de week van 23 november 2015. Tijdens die ritten werden de genomineerde routes beoordeeld op de volgende factoren:

•Uitzicht: biedt de omgeving een interessant uitzicht op natuur, water of cultuur?
•De weg: biedt de weg enerverende bochten die afwisselend van aard zijn of zijn er bochten bij met verrassende helling of hoek?
•Veiligheid: biedt de weg voldoende zicht op bochten zodat deze veilig genomen kunnen worden?
•Omgeving: heeft de weg interessante bezienswaardigheden, zoals dijken, musea of stadjes?

Leuk rijden
Autoverhuurder AVIS zette de zoektocht naar de mooiste weg in Nederland op in navolging op soortgelijke initiatieven in de rest van Europa. Doel van het onderzoek is het bepalen van de mooiste routes zodat automobilisten in het weekend een ritje kunnen maken of op weg naar hun bestemming de route hierop kunnen aanpassen. Ook wanneer iemand geen auto heeft, dan huurt hij of zij bij AVIS al een auto voor een weekend voor 50 euro (excl. brandstof).

De film van de finale is te zien op Avis.nl en op YouToube
www.avis.nl/mooiste-weg-van-nederland


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin