Mosaqua gaat gebruik maken van bronwater - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
09-04-2013
Deel dit op:

Mosaqua gaat gebruik maken van bronwater

GULPEN – Mosaqua kan gebruik gaan maken van haar eigen waterbron die gevonden is. Deze wordt ingezet voor een verdere verbetering van de badwaterkwaliteit, middels een bronwaterinstallatie welke bronwater vanuit 70 meter onder de grond oppompt en de zwembaden continu voorziet van 200 liter vers bronwater per uur.

Door warmte-uitwisseling met het af te voeren badwater warmt dit, toe te voeren bronwater, op van 12°C naar 26°C. Het afgevoerde badwater koelt af van 30°C naar 16°C en stroomt verder naar een grote onderaardse buffer waarmee de zwembadfilters periodiek worden schoongespoeld.

Na een grondige renovatie opent zwembad Mosaqua te Gulpen binnenkort haar deuren. De zwemaccommodatie heeft een totale metamorfose ondergaan en is voorzien van talrijke innovatieve en duurzame technieken.

Zo zijn bijvoorbeeld de binnenbaden voorzien van een installatie voor zoutelektrolyse waarbij het gebruik en vervoer van het gevaarlijke chloorbleekloog is komen te vervallen en de badwaterkwaliteit verbeterd. Deze combinatie van verbetering van de badwaterkwaliteit en duurzame energieterugwinning is zonder enige inzet van hulpenergie en nagenoeg onderhoudsvrij.

Mosaqua blijft voor de aanvullende watervoorziening samenwerken met waterleverancier WML.


Ook in het nieuws