Mosaqua klaar om triatleten en banenzwemmers te ontvangen in buitenbad - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
08-05-2021, 11:30
 

Bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 50%
windsnelheid: 3 bft Z
UV-Index: 2
zonsopgang: 05:58
zonsondergang: 21:10
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
25-03-2021
Deel dit op:

Mosaqua klaar om triatleten en banenzwemmers te ontvangen in buitenbad

GULPEN – Vanaf maandag 29 maart opent Mosaqua de deuren van het buitenzwembad voor banenzwemmen. Zowel beginnende banenzwemmers en triatleten alsook getrainde sporters zijn meer dan welkom.

Professionele triatleten Maya Kingma en Sarissa de Vries zijn als ambassadeurs van Mosaqua zeer blij met de opening van het buitenbad. Maya Kingma is namelijk in voorbereiding op de Olympische Spelen van dit jaar in Tokio. Vorig jaar werd ze nog 6e op het WK triathlon in Hamburg en veroverde brons in de wereldbeker in Tsjechië. Over de opening van het buitenbad van Mosaqua zegt ze: ‘Zwemmen in een 50m bad kan al niet op veel plekken in Nederland en dan ook nog eens buiten met zo’n mooie uitzicht, dat is heerlijk zwemmen’.

Sarissa de Vries werd in 2019 2e op het EK triathlon lange afstand. Ze is in voorbereiding voor het WK lange afstand in september en wil zich kwalificeren voor het WK Ironman op Hawaii. Zij denkt dat veel triatleten staan te popelen om weer te kunnen zwemmen: ‘Met de wedstrijden voor de deur is het fijn dat Mosaqua het buitenbad op een veilige manier kan openen voor triatleten om weer te kunnen trainen, maar ook voor andere banenzwemmers om aan hun gezondheid te kunnen werken’.

Het water zal in het begin nog koud zijn, daarom wordt het dragen van een wetsuit dringend geadviseerd en onder de 15 graden is wetsuit zelfs verplicht. Met een lentezonnetje kan de temperatuur van het water gelukkig snel oplopen. De exacte openingstijden en richtlijnen voor het gebruik van het badwater staan op de website en tickets kunt u boeken via onze webkassa. #buitenzwemmen #triatleten # mosaqua


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin