Mosaqua sociaal maatschappelijk betrokken bij veel projecten - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
07-11-2017
Deel dit op:

Mosaqua sociaal maatschappelijk betrokken bij veel projecten

GULPEN – Subtropisch zwemparadijs Mosaqua in Gulpen runt niet alleen een succesvol zwembad en sporthal, maar is daarnaast betrokken bij veel maatschappelijke projecten.

Zo zijn ze al jaren deelnemer én ambassadeur van de maatschappelijke beursvloer in Maastricht, waar stichtingen en organisaties matches maken met lokale bedrijven. Hierbij maken cliënten van o.a. sociale werkplaatsen bijvoorbeeld kerstballen als decoratie voor in het zwembad en mogen ze in ruil met de groep gratis komen zwemmen bij Mosaqua.

Ook ondersteunen ze diverse goede doelen zoals het Ronald McDonald Huis dat ieder jaar de opbrengst van het “hondenzwemmen” als donatie ontvangt. Elke hond betaalt een euro om op dierendag bij Mosaqua te mogen zwemmen in de buitenbaden. De volledige opbrengst gaat vervolgens naar het huis in Maastricht.

Bij de werving van nieuw personeel krijgen mensen vanuit het sociaal domein een kans om werkervaring bij Mosaqua op te doen. Met Podium 24 is een samenwerkingsvorm ontstaan waarbij speciale aandacht uitgaat naar de doelgroepen met een afstand op de arbeidsmarkt. De opzet om kandidaten vanuit de participatie wet uitkering terug te laten keren op de arbeidsmarkt en te laten doorgroeien naar een vaste baan, is dan ook al succesvol gebleken.

Verder biedt Mosaqua onderkomen aan een 5-tal personen die via Annex BV uitzendbureau (Arbo begeleiding en re-integratie) werkzaam zijn in de groenvoorziening op verschillenden locaties in het Heuvelland. Ze huisvesten zich in het kantoor van de technische dienst van Mosaqua en starten van daaruit met hun werkzaamheden  Ter compensatie voor het gebruik van deze ruimte worden er enkele werkzaamheden verricht in de groenvoorziening binnen en buitenom het terrein van Mosaqua.

In 2017 is in Maastricht een Quiet Community gestart, net als in Groningen en Den Bosch. Elke Community werft lokale sponsors om haar ‘members’ iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje, van een knipbeurt tot kaartjes voor een zwembad. Hieraan levert Mosaqua graag een bijdrage, zodat ook deze bijzondere doelgroep kan genieten van een dagje in het subtropisch zwemparadijs.

Foto: directeur Bertil Kaanen


Ook in het nieuws