Mosasaurus komt weer tot leven op OLV Basiliek Maastricht - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:15
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
22-04-2016
Deel dit op:

Mosasaurus komt weer tot leven op OLV Basiliek Maastricht

MAASTRICHT – De donderdag van de Nationale Museumweek stond in het teken van de belevingswaarde van musea. Voor Maastricht is er geen dier dat meer tot de verbeelding spreekt dan de 66 miljoen jaar oude Mosasaurus. Paleontoloog Anne Schulp gaf aan vele honderden belangstellenden op het Onze Lieve Vrouweplein, uitleg over die oertijd. Onze eigen Mosasaurus leefde aan het einde van het dinosaurustijdperk, hij moet zo’n 12 à 13 meter lang zijn geweest en had 50 scherpe tanden. Hij zwom hier ter hoogte van Maastricht in een subtropische zee. “Durven we de tijdreis dus wel aan?” zo vroeg Anne Schulp zich hardop af. Waarna de Mosasaurus in een maatwerk-animatie weer tot leven kwam op de gevel van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek.

 

John Jagt, conservator van het Natuurhistorisch Museum, sprak over de enorme betekenis en grote historische waarde van deze mooie ‘Mosasaurus’. Mosasauriër betekent letterlijk: de hagedis van de Maas.

 

Gerdo van Grootheest, wethouder Cultuur Maastricht: “We zijn ontzettend trots op ons verleden. En die geschiedenis vertelt ons wie we eigenlijk zijn.”

 

Drie avonden lang, van 21 t/m 23 april, vanaf 21.30 uur tot 23.00 uur, gaat Maastricht 66 miljoen jaar terug in de tijd. Op de monumentale gevel van Onze Lieve Vrouwe Basiliek komt de Mosasaurus uit het Natuurhistorisch Museum Maastricht door een levensechte animatie dan weer tot leven. De show is voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Achtergrond Nationale Museumweek

De Nationale Museumweek 2016 wil weer een zo groot en divers mogelijk publiek bereiken. Ruim 350 musea gaan daarom gedurende die week het publiek confronteren, inspireren en verrassen met onze kunst, met ons erfgoed en met ons aller museumschatten; met Ons échte Goud!’ dus. Het beoogde resultaat van de Nationale Museumweek is een sterkere reputatie van alle musea en meer waardering voor museale collecties bij het grote publiek. Op de site nationalemuseumweek.nl zijn alle activiteiten van de musea te vinden.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin