Muziekgieterij Maastricht genomineerd voor het IJZEREN PODIUMDIER in de categorie Beste Poppodium | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
04-06-2020, 15:08
 

Bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 1 bft NW
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:26
zonsondergang: 21:45
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
18-12-2019
Deel dit op:

Muziekgieterij Maastricht genomineerd voor het IJZEREN PODIUMDIER in de categorie Beste Poppodium

MAASTRICHT – Afgelopen dinsdag maakte de Vereniging Nederlandse Poppodia en – Festivas (VNPF) bekend dat de Muziekgieterij genomineerd is voor het IJzeren Podiumdier in de categorie Beste Poppodium. De Muziekgieterij is genomineerd met drie collega-poppodia uit het land, te weten: Hedon -Zwolle, Luxor Live – Arnhem en Rotown Rotterdam.

De overige genomineerde podia vinden hun oorsprong in de jaren 70 & 80, daar waar de Muziekgieterij pas in 2004 het levenslicht zag. Het Maastrichtse poppodium is daarmee het snelst groeiende poppodium van Nederland met twee zalen van resp. 430 & 1100 bezoekers en 6 repetitieruimtes, inclusief studio. Een ware topprestatie en dat is dan ook niet onopgemerkt gebleven bij de collega-podia.
De leden van de VNPF brengen ieder jaar hun stem uit; het podium met de meeste stemmen van de professionals binnen de Nederlandse popbranche wint het IJzeren Podiumdier.
De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 18 januari a.s. tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. De brancheprijs die sinds 1997 jaarlijks door de VNPF wordt uitgereikt, kent buiten de categorie Beste Popodium ook nog de categorieën Beste Directeur, Beste Podium, Beste Programmeur, Beste Festival en Beste Marketeer.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin