De ‘nacht-van-de-vier-buizen’ - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2022, 14:38
 

Mist
7°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 bft WSW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:15
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Door de Gulp te verbreden en aanpassingen te doen in de kern van Slenaken, is het dorp in de toekomst beter beschermd tegen wateroverlast.
10-12-2016
Deel dit op:

De ‘nacht-van-de-vier-buizen’

MAASTRICHT – In de nacht van 15 op 16 december wordt de Koning Willem-Alexandertunnel in gebruik genomen. De ‘nacht-van-de-vier-buizen’ wordt vooral een technische operatie met een hoofdrol voor de wegenbouwers van Avenue2 en de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat.

Voorafgaand aan de technische operatie zal op woensdagmiddag een definitief go gegeven worden voor de start op donderdagavond 15 december. Die donderdag zal Avenue2 na de avondspits starten met de eerste verkeersomleidingen. Let dan goed op gewijzigde verkeerssituaties. Zet uw navigatie uit, matig uw snelheid en volg de gele omleidingsborden.

Vervolgens kunnen de wegenbouwers starten met onder andere het aanbrengen van wegmarkeringen, het in gereedheid brengen van de nieuwe verkeers- en matrixborden en asfaltwerkzaamheden.

De verwachting is dat de eerste tunnelbuis in gebruik kan worden genomen ergens tussen 23.00 en 1.00 uur. Dat is de A2-buis rechts voor doorgaand verkeer vanaf het noorden richting Luik (zie de afbeelding aan de bovenzijde van deze pagina); ingang is bij Geusselt, uitgang bij Europaplein. 

Tegen de ochtend volgt als tweede de A2-buis links, voor doorgaand verkeer vanaf het zuiden richting Eindhoven; ingang bij Europaplein, uitgang bij Geusselt. Als derde en vrijwel tegelijkertijd met de tweede, is de N2-buis links aan de beurt, voor lokaal verkeer van Europaplein naar de Terblijterweg/Viaductweg of verder naar het noorden; ingang bij Europaplein, uitgang bij Geusselt. 

In de loop van de ochtend zal als laatste de N2-buis rechts in gebruik worden genomen, voor lokaal verkeer vanaf het noorden richting afrit 55 (Randwyck) of verder naar het zuiden; ingang ten noorden van de Terblijterweg bij Geusselt, uitgang bij Europaplein. 

De tijdsindicaties zijn onder voorbehoud! Blijf op de hoogte via www.a2maastricht.nl, het twitteraccount @A2_Maastricht en de gemeente Maastricht.

Noordkant bij Geusselt
Wanneer u ter plekke wilt gaan kijken dan kunt u ten noorden van Geusselt het beste gaan staan op de Wielerbaan, de nieuwe voetgangers- en fietsbrug over de A2. U ziet dan recht voor u waar gewerkt wordt en hoe de verkeersstromen uiteindelijk aansluiten op de tunnel-in- en uitgangen bij Geusselt. Voor het zien van de tunnelmonden is een verrekijker handig!

Zuidkant bij Europaplein
Aan de zuidkant kunt u het beste kijken vanaf de Joseph Bechlaan, het viaduct voor voetgangers en fietsers naast station Randwyck. U ziet dan recht voor u waar gewerkt wordt en hoe de verkeersstromen aansluiten op de tunnel-in en uitgangen bij Europaplein. Voor het zien van de tunnelmonden is een verrekijker handig!

U wordt dringend verzocht zelf geen andere kijkplekken langs het tracé op te zoeken. 

Bron: www.a2maastricht.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin