Nationale Klimaatweek in provincie Limburg van startToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
28-10-2021
Deel dit op:

Nationale Klimaatweek in Limburg van start

LANDGRAAF –  Vandaag start de Nationale Klimaatweek in provincie Limburg. Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Nederlandse klimaatbeleid. Het is voor het eerst dat de Nationale Klimaatweek wordt georganiseerd. Burgers, organisaties, gemeenten en instanties van provincie Limburg slaan op verschillende manieren de handen ineen om te laten zien wat er in Nederland moet gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen.

Om bewoners in provincie Limburg te helpen klimaatbewuste keuzes te maken vinden er in verschillende gemeenten activiteiten plaats. Ook organisaties en bedrijven, de zogeheten Klimaatsupporters dragen hun steentje bij. Energiecafé Mook en Middelaar is één van de supporters. Een vrijwilligersorganisatie die bewoners helpt bij het verduurzamen van de woning. Tijdens de Klimaatweek komen zij o.a. met isolatieacties, een open huis en geven ze infobijeenkomsten.

Voor de Nationale Klimaatweek zijn er vijf burgers uit Limburg benoemd als Klimaatburgemeester om andere inwoners te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Klimaatburgemeester Rob Römgens (39) uit gemeente Maastricht bijvoorbeeld. Hij is veel met het klimaat bezig en hoopt met zijn duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. “Het is mijn persoonlijke missie om met Swip Swap een fantastische wereld te creëren voor jong en oud waar op een geleidelijke manier gedragsverandering kan plaatsvinden. Een broeinest waar de oplossingen ontstaan voor de transitie naar een circulaire economie”, aldus Rob Römgens van Swip Swap.

De Nationale Klimaatweek is onderdeel van ‘Iedereen doet wat’, de overheidscampagne over de klimaattransitie. De Nationale Klimaatweek vindt plaats onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.


Ook in het nieuws