Natuurgebieden Kempen~Broek na 10 jaar verbonden - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2020, 19:18
 

Zonnig
24°C
gevoelstemperatuur: 22°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 29%
windsnelheid: 1 bft ONO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:21
zonsondergang: 19:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-01-2020
Deel dit op:

Natuurgebieden Kempen~Broek na 10 jaar verbonden

LANDGRAAF / WEERT – ARK Natuurontwikkeling en Natuurmonumenten werken in GrensPark Kempen~Broek al tien jaar aan het verbinden van natuurgebieden. Nu is er een reuzenstap gezet op weg naar robuustere natuur. Op vier plaatsen werden wildroosters geplaatst, waardoor twee aaneengesloten gebieden ontstonden van in totaal 217 hectare.

In het Kempen~Broek werkt ARK Natuurontwikkeling samen met Natuurmonumenten aan het vergroten en het natter maken van natuurgebieden. En het resultaat mag er zijn. Door het plaatsen van wildroosters zijn natuurgebieden aan weerszijden van de Kettingdijk en de Laurabossen vorige week met elkaar verbonden. Er ligt nu een groot aaneengesloten natuurgebied van 155 hectare. Het gebied loopt helemaal door in de richting van de Kruispeel waar ARK vorig jaar een gebied van circa 30 hectare aan de natuur heeft teruggeven na de verhuizing van een industriebedrijf. Verder zijn ook de natuurgebieden Raamweiden, Graus en Ooms door het plaatsen van wildroosters met de zuidzijde van de Pruiskesweg verbonden. Daardoor ontstaat bij de Pruiskesweg nog een tweede aaneengesloten gebied van circa 62 hectare. Grote grazers kunnen er nu vrij rondtrekken en zo ontstaan er gebieden met rijke flora en fauna en een divers en open landschap.

Lees verder…

Bron: Nature Today


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin