Nederlands Blazers Ensemble zoekt jong componeertalent - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:28
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
31-08-2016
Deel dit op:

Nederlands Blazers Ensemble zoekt jong componeertalent

HILVERSUM – Je kan je nu inschrijven voor de oudste en meest gerenommeerde compositiewedstrijd van Nederland! Al meer dan 20 jaar schrijft het Nederlands Blazers Ensemble een compositiewedstrijd uit voor jongeren t/m 18 jaar. De winnaars mogen met het ensemble meespelen tijdens het befaamde Nieuwjaarsconcert op 1 januari, live uitgezonden op tv door de VARA. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van meer dan 100 (piep)jonge componisten. De wedstrijd blijkt een springplank voor menig serieus componeertalent in Nederland. Eerdere winnaars zijn o.a. Joey Roukens, Aafke Romeijn en Martijn Holtslag.

OPROEP
Het NBE is ook dit jaar op zoek naar jong muzikaal talent voor het Nieuwjaarsconcert 2017. Er zijn nauwelijks regels, alles mag en niets moet, als je het maar zelf gemaakt hebt. Dus of je nou rapt, viool speelt of singer-songwriter bent, doe mee aan de compositiewedstrijd en maak kans om met het Nederlands Blazers Ensemble op 1 januari 2017 op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door de VARA uitgezonden op tv!

Het thema van dit jaar is GIMME THE BLUES
Heb je ruzie met je ouders? Gaat het slecht op school? Lukt het niet in de liefde? Of baal je van hoe het gaat in wereld? Ga dan niet stilletjes in een hoekje zitten, maar schreeuw het uit. Zoals de slaven in Amerika vroeger hun ellende van zich afzongen in de blues. Dan zenden wij jouw muziek uit op nieuwjaarsdag 2017. Op de televisie. Als je maar wat te vertellen hebt en wil dat de hele wereld het hoort. Omdat niemand zulke mooie blues schrijft als jij. Wij, het Nederlands Blazers Ensemble, staan achter je!

Stuur je compositie vóór 22 september in en misschien ben jij wel een van de gelukkigen die door gaat naar het podium van het Concertgebouw!

Meer informatie en spelregels: www.nbe.nl/compositiewedstrijd


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin