Nederlandse Ski Vereniging benoemt SnowWorld tot officiële training locatie in aanloop Olympische Winterspelen - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
26-10-2023
Deel dit op:

Nederlandse Ski Vereniging benoemt SnowWorld tot officiële training locatie in aanloop Olympische Winterspelen

LANDGRAAF – Vanaf dit winterseizoen zijn de vijf vestigingen van SnowWorld in Nederland officiële trainingscentra van de Nederlandse Ski Vereniging. SnowWorld biedt daarmee sneeuwsporttalenten van diverse disciplines de faciliteiten om zich voor te bereiden op (inter)nationale wedstrijden en de Olympische Winterspelen van 2026. Oud Olympiër Maarten Meiners overhandigde een symbolisch schild dat de samenwerking tussen SnowWorld en NSkiV extra kracht bij zet.

“Wij zijn blij met de verdere versteviging van onze samenwerking met SnowWorld omdat het van groot belang is dat talenten zich kunnen ontwikkelen. SnowWorld biedt het hele jaar door perfecte trainingsomstandigheden en is gastheer voor veel van onze wedstrijden en evenementen, vooral in het voor- en naseizoen. Met deze samenwerking garanderen we dat onze toekomstige toppers zoveel mogelijk in de sneeuw kunnen staan.”, aldus Herbert Cool, Hoofd Sportontwikkeling & Partnerships bij NSkiV.

SnowWorld is daarmee niet alleen gericht op nationale en internationale wedstrijden voor bijvoorbeeld slalom, slopestyle en rail maar richt zich ook nadrukkelijk op de voorbereiding op de komende Winterspelen en Paralympische Winterspelen in 2026. Onder de noemer TeamNLsnow stippelt NSkiV de route uit naar Olympisch goud.

“Ik trainde zelf wekelijks in SnowWorld en heb dus het belang van goede trainingsomstandigheden dicht bij huis, zelf ervaren”, volgens Maarten Meiners, die zelf op het hoogste niveau deelnam aan World Cups en de Olympische Spelen van 2022.”Met veel plezier overhandig ik dan ook het officiële schildje aan SnowWorld om de samenwerking op talentontwikkeling extra kracht bij te zetten.”

“SnowWorld wil is er voor iedere wintersporter en met trots bedienen we ook de professionele wintersporters. Het is fantastisch om bij te kunnen dragen aan toekomstige successen op het wereldtoneel van de wintersport.”, volgens Remko Klein, Commercial Director van SnowWorld.


Ook in het nieuws