Nieuw kunstwerk van Tanja Ritterbex in Kuurpark Valkenburg - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2020, 19:02
 

Zonnig
24°C
gevoelstemperatuur: 22°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 29%
windsnelheid: 1 bft ONO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:21
zonsondergang: 19:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
24-10-2019
Deel dit op:

Nieuw kunstwerk van Tanja Ritterbex in Kuurpark Valkenburg

VALKENBURG AAN DE GEUL – Woensdag werd in het Kuurpark in Valkenburg de stedelijke kunstopdracht 2019 onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door de Limburgse talentvolle kunstenares Tanja Ritterbex.

In 2016 werd zij door koning Willem Alexander bekroond met de Koninklijke prijs voor de vrije schilderkunst. Het is het vijfde kunstwerk in het Kuurpark dat gerealiseerd wordt door een samenwerkingsinitiatief van Landal Kasteeldomein De Cauberg, Holland Casino, Thermae 2000 en de gemeente Valkenburg aan de Geul.

De chagrijn
De unieke stijl van de Limburgse talentvolle kunstenares Tanja Ritterbex is kleurrijk en suggestief van aard. Het kunstwerk in het Kuurpark heet ‘de chagrijn’ en is een combinatie van beleving en historie. Door het kunstwerk worden elementen van de grotten in de omgeving van Valkenburg naar buiten gehaald. De welving verwijst naar de welving in de grotten en het gezicht van de ‘zware drager’ is getekend naar een tekening uit de Fluweelengrot. De plastische vorm, de stapeling en de (terughoudende) kleuren leiden tot een aangename en ook steeds wisselende ruimtelijke beleving.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin