Nieuw logo GaiaZOO markeert volgende fase dierentuinToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
06-02-2023, 11:12
 

Stortbuien
2°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1040 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 bft N
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:06
zonsondergang: 17:36
Meer verwachtingen...
 
07-12-2022
Deel dit op:

Nieuw logo GaiaZOO markeert volgende fase dierentuin

KERKRADE – Sinds haar opening in 2005 is GaiaZOO voortdurend in ontwikkeling. Jaarlijks wordt er in de Zuid-Limburgse dierentuin geïnvesteerd en de diercollectie breidt zich uit. Talloze awards en ruim 7 miljoen bezoekers laten zien dat het publiek dit weet te waarderen.

Gaia is vernoemd naar de (moeder) aarde. Niet alleen de dierentuin groeit, maar ook het besef dat GaiaZOO een grote verantwoordelijkheid heeft om goed voor onze aarde te zorgen. Daarom is het tijd voor een nieuwe uitstraling en een nieuw logo waarin als het ware onze vingerafdruk op de aarde wordt getoond. Mensen worden hiermee geattendeerd op onze unieke planeet, maar vooral ook op de kwetsbaarheid daarvan.

Toen GaiaPark Kerkrade in 2005 haar poorten opende, bestond het logo uit een donkergroene wereldbol die gevormd werd door vogels, vissen en zoogdieren: de levende aarde Gaia. Gezien de internationale ligging werd na zes jaar besloten de naam ‘park’ te vervangen door ‘zoo’, zodat iedereen direct begreep dat het een dierentuin betreft. In het tweede logo, dat compact en stoer was, stond ZOO dan ook prominent op de voorgrond.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin