Nieuw toeristisch magazine voor Zuid-Limburg– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2022, 16:07
 

Meest bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 bft WSW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:15
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Het Limburgse familiebedrijf Beaujean Vacances bestaat in 2022 dertig jaar.
07-10-2021
Deel dit op:

Nieuw toeristisch magazine voor Zuid-Limburg

VALKENBURG AAN DE GEUL – Visit Zuid-Limburg start met de ontwikkeling van een nieuw toeristisch magazine voor heel Zuid-Limburg. Helemaal in overeenstemming met de visie ā€˜Bestemming Zuid-Limburg 2030ā€™ en daarmee in opdracht van de Zuid-Limburgse gemeenten.

In dit nieuwe magazine maken gasten en inwoners straks kennis met al het unieks dat de regio te bieden heeft aan de hand van ā€˜de grote verhalen van Zuid-Limburgā€™. De verhalenvertellers zijn markante inwoners met een passie of deskundigheid. Het doel is om zowel gasten als inwoners met deze verhalen te raken en te verbinden. Zodat ze zelf op ontdekking gaan naar (on)bekende plekken in de hele regio, langer blijven en vaker terugkomen. Het magazine verschijnt rond Pasen 2022 in een oplage van minimaal 100.000 exemplaren. Direct na verschijning begint een ondersteunende communicatiecampagne.

Bestemming Zuid-Limburg 2030
Zuid-Limburg is al jarenlang een populaire vakantiebestemming voor gasten uit binnen- en buitenland. En, net zo belangrijk: is ook voor de eigen bewoners een geliefde recreatieomgeving. Reden te meer voor de Provincie Limburg, de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, Maastricht Marketing en Visit Zuid-Limburg om zich in te zetten voor een duurzame ontwikkeling van het toerisme in de regio. Een ontwikkeling die aansluit bij de wensen van gasten, inwoners, ondernemers en bij de omgeving.

Verleiden en beleven
Dit resulteerde uiteindelijk in de Visie Vrijetijdseconomie ā€˜Bestemming Zuid-Limburg 2030ā€™, met een strategie die is gebaseerd op 5 pijlers: kwaliteit, verleiden, beleven, vernieuwing en ondernemerschap. Met een sterke regionale samenwerking in de vrijetijdseconomie als belangrijke voorwaarde. Passend bij de pijlers verleiden en beleven, hebben alle Zuid-Limburgse gemeenten, Maastricht Marketing en Visit Zuid-Limburg nu de handen ineengeslagen om het nieuwe magazine te maken.

De grote verhalen van Zuid-Limburg
De grote verhalen wortelen in het landschap en de cultuur van Zuid-Limburg. Ze zijn het DNA van de regio. Ze zijn dus ā€˜sterk onderscheidendā€™ en ā€˜niet kopieerbaarā€™ door andere bestemmingen. Ons unieke DNA is een breed pakket dat geassocieerd wordt met begrippen als krijt, heuvels, wijn, mijnen, het Katholieke en het Romeinse verleden. En met de Euregionale ligging die maakt dat in de beleving de grenzen met BelgiĆ« en Duitsland vervagen. Ā ā€˜De verhalenā€™ zijn dan ook de leidraad om de regio te ontwikkelen, te ontsluiten en vervolgens te promoten.

Het magazine
De voorbereidingen voor het magazine zijn in volle gang. Het magazine verschijnt in 2022 rond Pasen 2022, de traditionele start van het toeristische seizoen. Dan begint ook een gerichte communicatie campagne, om de verhalen in het magazine ook in meerdere fases van de klantreis in te zetten. De kanalen van Maastricht Marketing en Visit Zuid-Limburg worden hier volop voor ingezet.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin