NIEUW: Zuid-Limburg in beweging, juist nu!– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
14-04-2021, 01:36
 

Helder
2°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 69%
windsnelheid: 0 bft ONO
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:44
zonsondergang: 20:31
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
18-11-2020
Deel dit op:

NIEUW: Zuid-Limburg in beweging, juist nu!

LANDGRAAF – De corona-pandemie heeft gezorgd voor nieuwe leefregels. En nodigt ook uit om na te denken over ons eigen beweeg-, werk- en reisgedrag. Want: hoe blijf je in beweging als de oproep is om zoveel mogelijk thuis te blijven? En hoe reis je slim, veilig en duurzaam naar het werk als thuiswerken geen optie is? Zuid-Limburg Bereikbaar wil zoveel mogelijk inwoners in de regio slim en duurzaam in beweging brengen, ook nu. “De nieuwe campagne ‘Fit thuis, slim eropuit’ is een uitnodiging om letterlijk en figuurlijk mee te bewegen”, aldus Gert-Jan Krabbendam, voorzitter van de Stuurgroep.

Fit thuis, slim eropuit
In de campagne maken zoveel mogelijk mensen een eigen plan voor extra beweegminuten. Zuid-Limburg Bereikbaar helpt dit waar te maken door concrete tips, tools en leuke winacties. Het programmabureau werkt sinds 2010 aan bereikbaarheid en slimme, veilige en duurzame mobiliteit. Nu thuiswerken voor veel werkgevers een realiteit is, maakt het programmabureau de stap om ‘gezond thuiswerken’ te stimuleren. De ambities en doelstellingen om te werken aan slimme, veilige en duurzame mobiliteit zijn onverminderd hoog. Dat leidt tot de combinatie “Fit thuis, slim eropuit”.

Online planner
Wie kent het niet? Het voornemen om mórgen te beginnen met sporten, een aangepast dieet of om bijvoorbeeld vaker op de fiets naar het werk te gaan? Met tips en tools helpt het programmabureau mensen om in beweging te komen én te blijven. Daarvoor is een online planner ontwikkeld, die helpt de goede voornemens concreet te maken. De campagne met mooie prijzen zijn een extra steuntje in de rug. Iedereen die woont of werkt in Zuid-Limburg kan tot en met 18 december een goed voornemen inzenden en maakt kans op leuke prijzen. De eerste 100 inzendingen worden extra beloond! Om te bepalen wie de hoofdprijs in de vorm van een e-bike wint, wordt deelnemers gevraagd hoe het met hun voornemen gaat.

Zoombies gezocht!
Zuid-Limburg Bereikbaar is op zoek naar mensen die door het vele thuiswerken te weinig in beweging zijn. Veel videobellen en lang achter een scherm hangen verandert mensen in Zoombies. Zoombies zijn te herkennen aan hun oortjes of koptelefoon, vierkante ogen en veelal zelfbenoemde coronakilootjes. Ben of ken jij een Zoombie die onvoldoende in beweging is? Ga dan vandaag nog op weg naar onze tips en tools op maakdebeweging.nl.

Automobilisten opgelet!
Is thuiswerken geen of slechts gedeeltelijk een optie? Ga je meestal met de auto en wil je graag extra (dagelijkse) beweegminuten maken? Of denk je na over goedkopere en meer duurzame manieren om van en naar het werk te reizen? We helpen iedereen graag slim en duurzaam op weg. Suggesties vind je op de website maakdebeweging.nl. Daar kan je ook de online planner invullen die je helpt om goede voornemens te realiseren.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin