Nieuwe bijensoort ontdekt in Zuid-Limburg - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-09-2020, 04:51
 

Helder
12°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 66%
windsnelheid: 1 bft ONO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:19
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
06-06-2020
Deel dit op:

Nieuwe bijensoort ontdekt in Zuid-Limburg

ZUID-LIMBURG – In de afgelopen weken werden maar liefst twee nieuwe bijensoorten voor het eerst in Nederland gevonden. Op 23 april vond Marco Tanis de eerste tweecellige zandbij voor Nederland in de Herbertusbossen in Noord-Brabant. Op 17 mei vonden Luc Knijnsberg en Lucette Robertson-Proot in Zuid-Limburg meerdere exemplaren van de zwartbuikbehangersbij.

De zwartbuikbehangersbij (Megachile nigriventris) heeft een groot verspreidingsgebied, dat loopt van Portugal, Frankrijk en Noorwegen in het westen tot in Siberië. In de ons omringende landen komt deze soort voor in Duitsland en Frankrijk, maar werd daar tot voor kort vrijwel uitsluitend in heuvel- en berggebieden boven de vijfhonderd meter hoogte aangetroffen. De laatste jaren wordt de soort ook meer in lagere gebieden aangetroffen en is ze ook in de Eifel op de grens met België aangetroffen. Uit België is de soort echter nog niet gemeld.

Foto : Zwartbuikbehangersbij in Zuid-Limburg (bron: Luc Knijnsberg)


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin