Nieuwe Experience voor Sittard-Geleen– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
03-10-2022, 13:12
 

Zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 0 bft SSW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:41
zonsondergang: 19:11
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Het iconische schommelschip “Kapitein Haak” van familiepark Sprookjesbos Valkenburg heeft wilde haren gekregen en zorgt nu voor nog meer sensatie.
09-06-2022
Deel dit op:

Nieuwe Experience voor Sittard-Geleen

SITTARD – GELEEN – Gistermiddag opende burgemeester Hans Verheijen van gemeente Sittard-Geleen, samen met Wim Heuts, voorzitter van Stichting VVV Zuid-Limburg de nieuwe Visit Zuid-Limburg Experience Sittard-Geleen.

Deze is gelegen in het Kritzraedthuis in historisch Sittard. Je kunt hier vanaf nu Sittard-Geleen en de regio gaan beleven aan de hand van een vijftal thema’s. Hierin staat het ‘savoir vivre en het joie de vivre’ van de betrokken inwoners centraal. Met de nieuwste technieken die de zintuigen prikkelen – waaronder een wandelrad en een kennisquiz – komen de thema’s aan bod. Interactief, digitaal en visueel zijn daarbij de sleutelwoorden.  Na een bezoek ben je klaar voor een bezoek naar wens, in de stad of regio.

Vijf thema’s tot leven gebracht
De beleving is opgebouwd aan de hand van de 5 levensaders va Sittard-Geleen. De levensaders volgen de levensverhalen van inwoners, het leven als spel, het leven in en met het landschap, het leven met chemie en technologie en de stad van levensgenieters.  Onder andere met een’ test je Sittard-Geleen touchscreen kennisquiz’ waarmee je met 3 personen tegen elkaar kunt strijden en waarbij je echte prijzen kunt winnen. Verder vind je er een wandelrad waarop je wandelroutes kunt lopen en zijn er ‘meet the local’ filmpjes te zien. En om de kaarten, boeken en gidsen visueel te ondersteunen tref je ook en levensgrote plattegrond en historische tijdlijn aan. Compleet gemaakt met streekproducten voor de echte levensgenieter en een aantal innovatieve producten die staan voor het leven met technologie en chemie. In de nieuwe Experience is ook de toeristische informatie over de gemeenten Beek, Stein en Echt-Susteren te vinden.

Ervaar de beleving zelf
Je bent van harte uitgenodigd, om zelf een kijkje te komen nemen.  De openingstijden zijn op maandag van 13.00-17.00 uur, van dinsdag t/m vrijdag van 09.30-17.00 uur en op zaterdag van 09.30-16.00 uur. Voor meer informatie kijk op visitzuidlimburg.nl/sittardgeleen-experience.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin