Nieuwe parkeergarage Maaswaard in Venlo geopend - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:19
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
29-04-2016
Deel dit op:

Nieuwe parkeergarage Maaswaard in Venlo geopend

VENLO -Vanochtend is de nieuwe parkeergarage Maaswaard geopend. De garage ligt onder het nieuwe stadskantoor aan de Eindhovenseweg en biedt ruimte aan 450 auto’s. Om de garage ook aantrekkelijk te maken voor de noordkant van de binnenstad, nu de Arsenaalgarage gesloten is, rijdt er de komende weekenden een gratis treintje tussen de Maaswaardgarage en het Nolensplein.

De nieuwe garage heeft de ingang op het parkeerterrein aan de Prinsessesingel en is vanaf vandaag geopend. Wethouder Brauer is blij met de aanvulling op het Venlose parkeerareaal: “Deze Cradle 2 Cradle garage is erg welkom nu de Arsenaalgarage buiten bedrijf is; die parkeerplaatsen hebben we hard nodig. Zeker voor de aankomende drukke dagen in mei is deze garage een hele mooie aanwinst. Natuurlijk moet er op parkeergebied nog veel gebeuren in Venlo, maar dit is in ieder geval een hele positieve stap.” Tot de ingebruikname van het nieuwe stadskantoor is de garage volledig beschikbaar voor bezoekers aan de binnenstad. Daarna gaan ook klanten van het stadskantoor en medewerkers van de gemeente de garage overdag gebruiken op werkdagen. De garage blijft dan in de weekenden volledig beschikbaar voor de binnenstad.

Bezoekerstrein
Om de garage ook in te kunnen zetten voor bezoekers van het noordelijk deel van de stad, rijdt er de komende weekenden en op drukke dagen een gratis treintje tussen de garage en het Nolensplein. Parkeerders in de Maaswaardgarage kunnen opstappen bij de uitgang van de garage, aan de Veilingstraat. Het treintje stopt op de heenreis ook op de Parade. Na het eindstation bij het Nolensplein keert de trein terug naar de Maaswaardgarage. Het treintje rijdt op zaterdagen tussen 10 en 18 uur en op zondagen tussen 11 en 18 uur en maakt minimaal drie keer per uur een ronde. Afhankelijk van het succes van de proef wordt de trein langer ingezet. Verkeersregelaars zorgen er voor dat de bezoekers naar de Maaswaardgarage worden geleid op het moment dat de andere garages vol zijn. De nieuwe parkeergarage is naar aanleiding van de sluiting van de Arsenaalgarage vervroegd open gesteld. De garage is daarom wel functioneel, maar op een aantal onderdelen aan de binnenkant nog niet helemaal tot in de puntjes afgewerkt. Dit wordt de komende weken afgerond.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin