Nieuwe prijzen Sittardse Kènjeroptoch - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
22-01-2016
Deel dit op:

Nieuwe prijzen Sittardse Kènjeroptoch

SITTARD – Tijdens de komende Kinderoptocht, die op zondagmiddag 31 januari 2016 door de historische Sittardse binnenstad trekt, introduceert het Optoch Kommitee Zitterd twee nieuwe prijzen: ‘Sjoonste Kerke’ (mooiste wagentje) en ‘Sjoonst verkleid’ (mooist verkleed).

Tot nu toe werden drie categorieën tijdens de Kinderoptocht gejureerd: enkelingen, kleine groepen en grote groepen. Door het toevoegen van de twee nieuwe prijzen hoopt het Optoch Kommitee Zitterd dat deze prijzen kunnen uitgroeien tot nieuwe categorieën en het deelname-animo vergroten.

Sjoonste kerke
De eerste speciale prijs is voor het mooiste ‘kerke’ (karretje, red.) in de Kinderoptocht. Deze is voor zelf gemaakte (niet-gemotoriseerde) karretjes. Jaarlijks nemen steeds een aantal enkelingen deel aan de optocht, die ter ondersteuning van hun thema een karretje hebben. Daarbij is de creativiteit niet volledig op het karretje gericht. Nu wil de organisatie het bouwen van een mooi ‘kerke’, los van het thema, stimuleren. “Mogelijk kunnen deze mini-wagens ook dienen als een opstap naar het ‘echte’ wagenbouwen, waar Sittard om bekend staat”, legt Peet van Erp, voorzitter van het Optoch Kommitee Zitterd uit.

Sjoonste pekske
De tweede speciale prijs is voor het ‘sjoonste pekske’ (mooist verkleed creatie, red.) in de optocht. “Momenteel vormt ‘’t pekske’ bij de jurering een onderdeel van het totaalplaatje. Bij deze nieuwe prijs willen we meer nadruk leggen op ’t pekske zelf, dus geheel loskoppelen van thema en uitwerking”, aldus Peet van Erp. Die verder aanvult dat het uiteindelijk doel van deze twee nieuwe prijzen is om de deelname aan de succesvolle Kènjeroptoch te stimuleren en zodoende de potentie van dit evenement te vergroten.

Live op L1-tv
L1 zal op zondag 31 januari 2016 a.s. weer present zijn op de Markt in Sittard voor een rechtstreekse uitzending van de Kinderoptocht. Al vele jaren is de crew van L1 televisie vaste gast in Sittard voor het opnemen van de kinderoptocht.

Aanmelden Kinderoptocht
Aanmelden voor deelname aan de kinderoptocht is niet verplicht. Echter voor de commentatoren, van de rechtstreekse uitzending van L1, wil het organiserende Optoch Kommitee Zitterd graag een overzicht voorbereiden, zodat iedere deelnemer goed toegelicht kan worden. U gaat hiervoor naar de website van het Optoch Kommitee Zitterd, www.optoch.nl/deelnemers en klikt op ‘Aanmelden Kinderoptocht’. U krijgt een formulier te zien waarin u uw gegevens kwijt kunt.

Nogmaals het is niet verplicht, maar draagt ertoe bij dat de ideeën van de deelnemers goed worden uitgelegd.


Ook in het nieuws