Nomineer jouw favoriete artiest/organisatie voor de Limburgse Popprijs 2020!– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-01-2021, 01:58
 

Bewolkt
-1°C
gevoelstemperatuur: -7°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:32
zonsondergang: 17:03
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
23-11-2020
Deel dit op:

Nomineer jouw favoriete artiest en/of organisatie voor de Limburgse Popprijs 2020!

LANDGRAAF – Op donderdag 4 februari 2021 vindt het jaarlijkse Limburgse Popprijzengala plaats in de Muziekgieterij te Maastricht. Artiesten, organisaties en interessante initiatieven die het afgelopen jaar een significante bijdrage hebben geleverd aan (de ontwikkeling van) de Limburgse popmuzieksector maken kans op een bokaal en geldprijzen.

Dit jaar vragen we alle muziekliefhebbers om een bijdrage te leveren aan de Limburgse Popprijs, door hun favoriete artiest en/of poporganisatie in te zenden! Een externe commissie bestaande uit popmuziek professionals bepaalt namelijk welke artiest en organisatie uit deze inzendingen genomineerd worden en uiteindelijk met de prijzen naar huis gaan. Bovendien is er dit jaar nog een dérde categorie, de Publieksprijs. Ook deze prijs wordt bepaald door.. jullie!

Wat is de Limburgse Popprijs
De Limburgse Popprijs is een jaarlijks terugkerende award die wordt uitgereikt aan de Limburgse artiest én Limburgse organisatie die dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De Limburgse Popprijs bestaat uit drie categorieën:

  1. De eerste categorie genaamd ‘Artiest’ richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. Met deze popprijs categorie wil Pop in Limburg investeren in de groei van de artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld.
  2. De tweede categorie genaamd ‘Sector’ richt zich op organisaties en innovatieve en/of educatieve projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen binnen de Limburgse popmuzieksector.
  3. De derde categorie is de ‘Publieksprijs’, welke we dit jaar voor het eerst introduceren. Iedereen mag bepalen wie van de drie genomineerden in de eerste categorie ’Artiest’ naar huis gaat met de publieksprijs. Je stem uitbrengen is mogelijk vanaf maandag 11 januari 2021 tot en met zondag 31 januari 2021.

In 2019 werd de Limburgse Popprijs geïntroduceerd en voor het eerst uitgereikt in de categorie Artiest aan ‘The Ragtime Rumours’ uit Reuver en in de categorie Sector aan het samenwerkingsverband ‘Parkstad Popstad’ [Klik hier voor meer informatie].

Op donderdag 4 februari 2021 wordt de Limburgse Popprijs 2020 uitgereikt tijdens het Limburgse Popprijzengala in de grote zaal van de Muziekgieterij. De uitreiking wordt live gestreamd via diverse (social) mediaplatforms en afhankelijk van de corona- maatregelen is er een beperkt, op uitnodiging gevraagd, publiek aanwezig.

Nomineer jouw favorieten tot uiterlijk 13 december!
Welke Act of Artiest heeft er dit jaar volgens jou de meest significante bijdrage geleverd aan de Limburgse Popmuziek? En welk collectief, podium, festival, of (vernieuwend) project was er écht voor de Limburgse popmuziek? Nomineer de act/artiest en/of project/organisatie die het volgens jou verdient deze prijs te winnen via www.limburgsepopprijs.nl. Nomineren kan tot en met zondag 13 december.  De zes meest serieuze en weloverwogen nominaties komen in aanmerking voor een podium cadeau kaart ter waarde van €25.

Externe commissie
Een externe commissie, bestaande uit professionals uit de Limburgse en Nederlandse muziekindustrie, zal zich buigen over alle inzendingen. Onder leiding van voorzitter Kiki van Aubel worden alle genomineerde kandidaten besproken en worden er voor elke categorie drie acts en organisaties genomineerd. Daarna zal elk commissielid vanuit de genomineerden een persoonlijke winnaar selecteren.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin