Obligatie uitgifte Toverland groot succes - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
23-12-2014
Deel dit op:

Obligatie uitgifte Toverland groot succes

SEVENUM – Om de ambitieuze uitbreidingsplannen van Attractiepark Toverland te kunnen financieren heeft Toverland recent Toverland Finance B.V. opgericht en obligaties uitgegeven. Dit heeft geresulteerd in een obligatie uitgifte van 4 miljoen euro met een looptijd van 6 jaar en een rentecoupon van 6%.

Deelname was mogelijk vanaf € 100.000 in coupures van € 50.000 per obligatie. De belangstelling was overweldigend en de uitgifte is dan ook overtekend. Toverland heeft een goede naam in de regio en is onlangs uitgeroepen tot beste attractiepark van Nederland (Zoover Award, 2014) en zelfs op de 5de plaats geëindigd in Europa. Met de gelden gaat Toverland investeren in een nieuwe attractie en het tweede indoor gebied (Magic Forest) renoveren. De opening van de nieuwe attractie staat gepland voor het voorjaar van 2015.

Attractiepark Toverland heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardig in- en outdoor attractiepark voor het hele gezin. Ook in de komende jaren wordt het park uitgebreid. Momenteel is er ca. 20 ha in gebruik, maar het park kan en wil doorgroeien tot 75 ha. De zeer succesvolle uitgifte van deze obligaties is een belangrijke stap voor Toverland om de toekomstplannen te verwezenlijken.


Ook in het nieuws