Ondernemers en gemeente slaan handen ineen tijdens Kerststad 2021– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25-07-2021, 22:34
 

Meest helder
20°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 77%
windsnelheid: 1 bft ZZO
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:53
zonsondergang: 21:33
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
17-05-2021
Deel dit op:

Ondernemers en gemeente slaan handen ineen tijdens Kerststad 2021

VALKENBURG AAN DE GEUL – Afgelopen maanden hebben gemeente en stichting Kerststad Valkenburg gesproken over de toekomstige structuur en verantwoordelijkheden van de stichting in relatie tot die van de gemeente.

Kerststad Valkenburg wordt met meer dan een half miljoen bezoekers in twee maanden toeristisch en economisch gezien als een van de belangrijkste periodes van het jaar. Een slot erop, zoals tijdens de Lock down van afgelopen Kerst laat eens te meer zien hoe afhankelijk een groot aantal bedrijven van bezoekers in deze periode is. Het is dan ook uitermate belangrijk dat activiteiten en attracties in die periode goed worden gecoördineerd, gespreid en vermarkt.

Organisatie stichting Kerststad
De stichting Kerststad Valkenburg verricht de coördinatie van een aantal onderdelen van Kerststad. De laatste jaren ervaart de stichting uitdagingen op het gebied van de samenstelling van het bestuur, de drukte rondom het steeds uitgebreidere takenpakket en de risico’s met betrekking tot het financiële beheer. Het bestuur werd daarom uitgebreid naar zes personen, onder voorzitterschap van Gert Veenhuizen. Daarnaast functioneert een klankbord/adviesgroep met daarin de organisatoren van Kerstactiviteiten en attracties en ondernemers(groeperingen). Enkele ondernemers uit de gemeente verklaarden zich bereid om in het bestuur zitting te nemen. Daardoor ontstaat niet alleen een directe betrokkenheid maar ook een snelle wisselwerking tussen de ondernemers, de gemeente en de groepen en bedrijven die de Kerstattracties opstarten en instandhouden.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin