Onthulling nieuwe startlocatie Natuurmonumenten Brunssummerheide | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
05-06-2020, 21:44
 

Bewolkt
10°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 0 bft W
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:26
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
28-06-2019
Deel dit op:

Onthulling nieuwe startlocatie Natuurmonumenten Brunssummerheide

HEERLEN – Onder een stralende zon onthulden vanmiddag Barbara Hellendoorn, manager Marketing en Communicatie en Nico Altena, landsdeelmanager Zuid van Natuurmonumenten de nieuwe startlocatie van alle natuurbelevingsactiviteiten op de Brunssummerheide. Ze werden hierin geassisteerd door oud-vrijwilligers van het inmiddels gesloten bezoekerscentrum en de nieuwe vrijwillige boswachters.

Natuurmonumenten heeft een nieuwe kijk ontwikkeld op het ontvangen en informeren van de bezoekers in haar natuurgebieden. Dat doen ze niet meer binnen, vanachter een balie, maar meer in de gebieden. Uit onderzoek blijkt dat natuurbezoekers het meeste behoefte hebben aan goede parkeervoorziening, duidelijke routes, een toilet, een lekkere kop koffie en het liefst de boswachter buiten tegen komen. Ook de route-app met de mooiste routes met tips van de boswachter zijn erg populair.

Vanaf de nieuwe startlocatie starten de routes, de begeleide excursies en het scholenprogramma. Onderweg ontmoet je de vrijwillige boswachters. Deze groep boswachters die speciaal zijn opgeleid voor de Brunssummerheide wijzen iedereen de weg, vertellen bijzonderheden over het gebied, verklappen de leukste natuurweetjes en houden een oogje in het zeil.

Foto: Natuurmonumenten, Anton Hoeppe


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin