Opening première UNICEF Kinderrechten Filmfestival - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
21-01-2022, 06:29
 

Meest helder
0°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 1 bft W
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:28
zonsondergang: 17:09
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
10-12-2013
Deel dit op:

Opening première UNICEF Kinderrechten Filmfestival

ROERMOND – Op de internationale Dag van de Mensenrechten worden leerlingen van basisscholen als echte filmsterren onthaald bij de galapremière van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Roermond. Dinsdag 10 december verzorgt waarnemend burgemeester Peter Cammaert de opening van het kinderfilmfestival. Elf films over kinderrechten beleven deze ochtend hun première in bioscoop Royal.

Door scholieren films te laten maken over kinderrechten wil UNICEF Nederland kinderen bewust maken van hun rechten. Aan de jury, bestaande uit onder meer Gé Reinders en filmregisseur Pieter Kuijpers, de lastige taak een winnende film te kiezen.

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is een bijzondere samenwerking tussen UNICEF Nederland, Ziggo en Hollywood in de klas. In het grootste filmproject voor de Nederlandse basisscholen, bedenken en maken leerlingen uit groep 7 en 8 zelf een korte film over één van de 54 kinderrechten. Kinderen van elf klassen uit Roermond en omstreken geven een eigenzinnige draai aan de rechten in hun films. Deze worden tijdens de première beoordeeld op techniek, drama en de wijze waarop het gekozen kinderrecht aan bod komt.

Kinderrechten
Buiten spelen, naar school gaan, goed verzorgd worden; alledaagse dingen die voor Nederlandse kinderen heel normaal zijn. In veel andere landen hebben kinderen deze rechten niet. Door het filmproject worden kinderen op een originele wijze en creatieve manier bewust van kinderrechten. De films die 10 december in bioscoop Royal te zien zijn, geven een goed beeld van hoe kinderen de soms ingewikkelde kinderrechten op originele interpreteren en welke rechten zij belangrijk vinden. Dat leidt tot originele invalshoeken, zoals het recht op spel en vrije tijd in Josje lost het op!, recht op onderwijs in Weg met mijnheer Flipsen en recht op een veilige leefomgeving in De wraak van Frankenstein.

Filmlab
Voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival gaan leerlingen op multimediale wijze aan de slag met het onderwerp kinderrechten. In het Filmlab op www.krff.nl leren ze alles over filmen, acteren voor de camera en script schrijven. De klas neemt de film zelfstandig of met een filmcoach op. Zelfgemaakte tekeningen worden in de films als animatie gebruikt, waardoor het eindresultaat steeds weer verrassend is. Dit schooljaar worden meer
dan 200 films gemaakt door kinderen uit het hele land. Het filmproject eindigt met de landelijke finale in juni 2014, tevens het jaar waarin kinderrechten 25 jaar bestaan.

Meer info…


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin