Opening terrassen in Valkenburg– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-06-2021, 09:31
 

Meest zonnig
14°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 0 bft ONO
UV-Index: 3
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:52
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
27-04-2021
Deel dit op:

Opening terrassen in Valkenburg

VALKENBURG AAN DE GEUL – Vanaf woensdag 28 april 2021 mogen de horecaondernemers hun terrassen weer openen. Dit als eerste stap in het openingsplan van de Rijksoverheid. Dat betekent dat de gemeente, net als vorig jaar, weer een aantal maatregelen zal treffen in het centrum van Valkenburg.

Uitbreiding terrassen
Net als vorig jaar biedt de gemeente horecaondernemers tijdelijk extra ruimte voor terrassen. Indien een zaak grenst aan een plein of plek waar voldoende ruimte is, kunnen ondernemers een plan voor extra terrasruimte indienen bij de gemeente.

Eénrichting tijdens drukke dagen
In de smalle straatjes waar mensen nauwelijks op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen lopen, wordt ook nu weer éénrichtingsverkeer ingesteld. Dat wordt met borden aan de ingangen van deze straten én met pijlen op de grond aangegeven. Eénrichting is aangegeven in de Muntstraat (Van Grendelpoort naar Grotestraat-C), de Berkelstraat (van Berkelpoort naar Grotestraat-C) en in de Grotestraat Centrum (richting Geulpoort). Deze eenrichting geldt alleen op drukke dagen, zoals de vrijdag tot en met de zondag en de dagen waarop Nederland vakantie viert.

Stickers looproute
De oude stickers worden verwijderd want deze zijn grotendeels versleten. Uiterlijk vrijdag a.s. worden zo’n 200 nieuwe stickers geplakt.

Dranghekken
Op verschillende locaties worden dranghekken geplaatst. Wanneer het (te) druk wordt in het centrum, zullen de BOA’s deze dranghekken inzetten om bezoekersstromen in goede banen te kunnen leiden.

LED schermen
De Led-schermen met informatie voor bezoekers worden deels verplaatst. Ze worden geplaatst aan de ingang van de Lindelaan, Walramplein / hoek Guascostraat en bij de Berkelpoort.

Extra informatievoorziening
Aan de ingangen van het centrum en smalle straatjes worden medio volgende week extra borden geplaatst. Ook worden de plattegronden op de infoborden aangepast en vervangen.

Openbare toiletten
De openbare toiletten op het Theodoor Dorrenplein blijven open. De openingstijden zijn zeven dagen per week van 10 tot 18 uur.

Toegangsontheffing centrum beperkt geldig
Tijdens de horecasluiting heeft de gemeente tijdelijke toegangsontheffingen ter beschikking gesteld voor het autoluwe centrum in Valkenburg. Deze toegangsontheffingen zijn bedoeld voor ondernemers die maaltijden willen bezorgen maar waarvan het horecapand in het autoluwe centrum ligt. De ontheffingen zijn alleen bedoeld om etenswaren op te halen, die dan vervolgens worden bezorgd. Parkeren in het autoluwe centrum is niet toegestaan, ook niet met deze (tijdelijke) toegangsontheffing. De terrassen morgen vanaf 28 april weer dagelijks open tussen 12 en 18 uur. Daardoor wordt het ook weer drukker in het centrum van Valkenburg. Daarom mogen de tijdelijke toegangsontheffingen tussen 12 en 18 uur NIET worden gebruikt. Zo houden we het centrum van Valkenburg veilig voor iedereen!


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin