Opening ‘World of Bricks' in Continium discovery center - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25-09-2020, 09:57
 

Bewolkt
9°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 19:28
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
22-12-2016
Deel dit op:

Opening ‘World of Bricks’ in Continium discovery center

KERKRADE – Woensdag is in Continium discovery center te Kerkrade de experience voor LEGO Fans ‘World of Bricks’ geopend. In deze interactieve tentoonstelling begeef je je als bezoeker in een stad, die gebouwd is met kleurrijke, gigantische bouwstenen. Je vindt er een Brandweerkazerne, een Cinema, School, Garage en meer.

In de stad bouw je natuurlijk naar hartenlust met LEGO stenen en je vindt er doe-opstellingen, waar je zelf mee experimenteert. Zo ontdek je met bouwstenen hoe jouw wereld werkt! Honderden kinderen hebben World of Bricks vanmiddag al verkend, nadat gedeputeerde van cultuur Ger Koopmans en burgemeester Jos Som de slagbomen voor hen geopend hebben.

Achter de Brandweerkazerne vinden de jongste bouwers hun bouwplek met een heuse hijskraan, kruiwagens, volop DUPLO® blokjes en XL softblokken. Naast de Brandweerkazerne bevindt zich het Cupcake-café, waar je zelf cupcakes bouwt. In de Cinema maak je o.a. zelf een stop motion filmpje en in de school kraak je je hersenen met breinbrekers. De Garage en de Fabriek bieden meer technische uitdagingen, zoals het zelf bouwen en testen van een auto en testen hoe trilling bestendig je zelfgebouwde huis is.

Bovengenoemde activiteiten zijn een fractie van alles wat in World of Bricks te beleven is. Iedere maand staat een ander thema centraal, te beginnen met het thema ‘Bricks in Space’. Tot en met januari zie je Star Wars LEGO® modellen van de laatste 15 jaar, modellen uit de Ultimate Collector’s Series en bouw je mee aan een levensgrote Darth Vader.

‘World of Bricks’ is van 22 december 2016 tot en met 3 december 2017 te bezoeken in Continium op het Museumplein te Kerkrade.

Op www.continium.nl vind je meer informatie over World of Bricks, de vaste presentaties van Continium en alle maandthema’s met actuele activiteiten.

Foto: Opening World of Bricks in Continium door gedeputeerde van Cultuur Ger Koopmans (r) en burgemeester van Kerkrade Jos Som (l).


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin