Opleiding tot schoolgids van Nationaal Park De Groote Peel - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
02-10-2023, 23:18
 

Helder
18°C
Apparent: 18°C
Druk: 1014 mb
Vochtigheid: 81%
Wind: 2 bft S
UV-Index: 0
Zonsopgang: 07:38
Zonsondergang: 19:14
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
02-08-2023
Deel dit op:

Opleiding tot schoolgids van Nationaal Park De Groote Peel

LANDGRAAF / OSPEL – IVN Natuureducatie is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur met kinderen willen delen. Zij organiseert vanaf september een opleiding tot schoolgids in Nationaal Park De Groote Peel.

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en heb jij liefde voor natuur? Dan ben je van harte welkom bij de opleiding tot school! gids van Nationaal Park De Groote Peel. IVN biedt in de peel scholenprogramma’s met diverse natuurthema’s voor alle groepen van het basisonderwijs. Als schoolgids ontvang je met een groepje gidsen een basisschoolklas in het park. Door middel van verschillende spellen en activiteiten laat je leerlingen zelfontdekkend leren over de natuur.

Wil jij schoolgids worden?
Kennis over de natuur is handig maar niet nodig. Jouw enthousiasme staat voorop. Na afronding van de opleiding van zes dagdelen, kun je aan de slag als schoolgids in N! ationaal Park De Groote Peel. Daarnaast land je in een warm netwerk van vrijwilligers en is er volop ruimte om meer te leren over natuur en natuurbeleving met kinderen. Ook kun je na afloop aanvullende modules volgen om als Peelgids van Staatsbosbeheer aan de slag te gaan.

Wat vragen wij van jou?
Je vindt het leuk om kinderen te begeleiden. Bij voorkeur heb je hier al een beetje ervaring mee. En je bent regelmatig door de weeks inzetbaar in de periode maart t/m juni en september t/m november.

Data en locaties
De opleiding start op woensdag 27 september. Hierna volgen vier cursusdagdelen op donderdagen 5 en 26 oktober en 9 en 23 november in de omgeving van het park. Op woensdag 6 december wordt de cursus afgesloten.

Meer informatie en aanmelden: www.ivn.nl/limburg/np-schoolgids


Ook in het nieuws