Opnieuw hooikoorts met kerst en oud en nieuw– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-06-2021, 22:39
 

Zonnig
20°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 52%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:52
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
18-12-2020
Deel dit op:

Opnieuw hooikoorts met kerst en oud en nieuw

WAGENINGEN / LANDGRAAF – De eerste hazelaars staan nu al in bloei. Door de aanhoudend zeer hoge temperaturen zullen komende week steeds meer struiken in bloei komen. Mensen die gevoelig zijn voor de hazelaar moeten de komende weken dus rekening houden met hooikoortsklachten. Ook de eerste elzen zullen binnenkort in bloei komen. Door de gestegen temperatuur begint het hooikoortsseizoen steeds vaker al in december.

De meeste hooikoortsklachten zullen de komende dagen en weken veroorzaakt worden door elzenpollen. Het zijn niet de witte en zwarte els die van nature in Nederland voorkomen die in bloei komen. Het gaat om een kruising tussen twee buitenlandse elzen die vaak langs straten in de steden zijn aangeplant. De elzenpollenconcentratie kan bij droog weer voor de jaarwisseling al oplopen tot honderden pollenkorrels per kubieke meter lucht. Van volgende week maandag tot en met donderdag valt echter geregeld regen, waardoor de lucht schoongespoeld wordt. Tijdens de kerstdagen lijkt het weer droger te worden en neemt de kans op klachten toe.

Het is voor zowel hooikoortspatiënten als huisartsen en medisch specialisten dus zaak om de komende week bij luchtwegklachten ook te denken aan deze zeer vroege start van het hooikoortsseizoen. In een tijd met veel COVID-19-besmettingen kunnen hooikoortsklachten voor bezorgdheid zorgen. Mensen die weten dat ze last van hooikoorts hebben, dienen de komende dagen bij verkoudheid ook te denken aan hooikoorts en bij veel klachten hooikoortsmedicatie te gebruiken.

Lees verder…

Bron: NatureToday


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin