Paard Joey uit War Horse te gast in GaiaZOO in Kerkrade - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
02-10-2023, 23:14
 

Helder
18°C
Apparent: 18°C
Druk: 1014 mb
Vochtigheid: 81%
Wind: 2 bft S
UV-Index: 0
Zonsopgang: 07:38
Zonsondergang: 19:14
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-11-2014
Deel dit op:

Paard Joey uit War Horse te gast in GaiaZOO in Kerkrade

KERKRADE – Joey, een van de bijzondere paardenpoppen uit het theaterfenomeen War Horse, bracht vandaag een bezoek aan GaiaZOO in Kerkrade. Resident puppet-director Karel Simons gaf een presentatie over de kunst van het poppenspel en vertelde de meer dan 300 aanwezigen over de achtergrond en totstandkoming van deze bijzondere theatervoorstelling. Aansluitend was Joey van dichtbij te bewonderen en velen gingen met hem op de foto. Bas Schoonderwoerd, directeur van Parkstad Limburg Theaters, maakte bekend dat de speelperiode van War Horse wegens groots succes voor de tweede keer is verlengd. War Horse is van 1 t/m 26 april 2015 te zien in Theater Heerlen.

War Horse
Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Joey, het geliefde paard van de jonge Albert, verkocht aan de cavalerie van het Britse Leger en naar Frankrijk verscheept. Daar raakt hij al snel verstrikt in vijandelijk gebied. Het lot neemt hem mee op een uitzonderlijke reis waarbij hij beide kampen bijstaat en zichzelf uiteindelijk alleen terugvindt in Niemandsland. De jonge Albert kan Joey niet vergeten en, nog te jong om in het leger te gaan, begint aan een gevaarlijke missie om Joey te vinden en hem thuis te brengen.

War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 5 miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zevende jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie heeft maar liefst 6 Tony Awards gewonnen.

War Horse is van 1 t/m 26 april 2015 te zien in Theater Heerlen.

foto credits: Marcel van Hoorn


Ook in het nieuws