Parkfestival Sittard gaat door - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 15:51
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
26-04-2016
Deel dit op:

Parkfestival Sittard gaat door

Ondanks dat er op diverse plekken besloten wordt de festiviteiten af te zeggen, gaat het Parkfestival Sittard door, in het stadspark op Koningsdag.

Er zijn maatregelen genomen om de kern van dit familiefeest overeind te houden. Je kunt spellen doen, er is een rommelmarkt en van 10 tot 18 uur spelen er prima bands, van talenten uit de regio tot een top-bluesband en een gekke coverband. En dus is er ook volop gezelligheid. Laarzen aan en samen maken we er weer een mooie dag van!

Podium
Van 10 tot 18 uur is er op het hoofdpodium een prima en uitgebreid programma met jong talent uit de regio, zoals de SLIM VitsKids, Morganas Illusion (met de jongste telg uit het gezin van de DeWolff-broers) en Dazed and Confused (met piepjonge gitaarvirtuoos Rick Moonen). Iets later op de dag klinken de soulvolle stem van Phil, een hammond en fraaie gitaarsolo’s van de topmuzikanten van Nederlands beste blues band, Phil Bee’s Freedom. Daarna maken de vrolijke Belgen van De Spikes er een gezellige boel van met hun covers en gekke show.

In de buurt van het hoofdpodium en de bar worden enkele tenten geplaatst om droog te kunnen staan. Ook zijn er regenponcho’s verkrijgbaar. De zit-zone genaamd De ZITterd, waar je een (vinyl) plaatje zou kunnen aanvragen bij de dj’s en loungen op de bankstellen en kussens, is helaas komen te vervallen. Ook diverse spellen in dit gedeelte vervallen vanwege veiligheids- en gezondheidsoverwegingen. Maar gelukkig zijn er wel nog Mad Science, crea en diverse andere spellen. Je hoeft je niet te vervelen.

Lekker eten en drinken is er genoeg. Gezien het snertweer is er ook een warm soepje en chocomel, dus doe de laarzen aan, pak je winterjas uit de kast en kom gewoon. Binnen zitten kun je altijd nog!

De opbrengsten gaan naar kind-gerelateerde goede doelen in de regio. Er zijn normaliter zo’n 250 vrijwilligers actief op het Parkfestival, vaak van verenigingen uit de buurt. En regionaal talent vindt hier een podium. Zo profiteert iedereen van dit festival. En het publiek is de grootste bofkont, want het wordt een dagje onbekommerd genieten. Gewoon TOCH WEER een Parkfestival. We laten ons door de weergoden toch niet kisten?

parkfestival-vrijmarkt


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin