philharmonie zuidnederland zet tienjarig jubileum luister bij met topprogramma, noviteiten én …. een nieuwe naam PhilzuidToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-05-2023
Deel dit op:

philharmonie zuidnederland zet tienjarig jubileum luister bij met topprogramma, noviteiten én …. een nieuwe naam Philzuid

Ton Reijnaerts

MAASTRICHT – philharmonie zuidnederland heet vanaf 1 september Philzuid. En dat is niet de enige opmerkelijke verandering in het jubileumseizoen dat op 1 september van start gaat.

Een noviteit in het tiende seizoen van het Brabants-Limburgs fusieorkest zijn zogenoemde Philsurround-concerten. Daarbij kan publiek -max 200 personen – tussen de 58 muzikanten op het podium plaats nemen. Philsurround-concerten zijn er op 12 oktober in Theater Heerlen en op 15 oktober in Theater aan het Vrijhof in Maastricht.

Daar valt zaterdag 23 september ook te genieten van het jubileumconcert van Phikzuid. Eyecatchers in het jubileumjaar programma zijn ook uitvoeringen als The (uncertain) Four Seasons, op 26 en 27 augustus in het Heerlense Royal Theater en tijdens Cultura Nova. En ‘Beleef Eine Alpensinfonie’, een voorstelling die onder meer 2 maart in Maastricht te beluisteren is. Het publiek maakt aan de hand van 111 musici in 22 scènes een muzikale wandeling door de Alpen met door Richard Strauss gecomponeerde muziek.

Zonder noten geen muziek
Philzuid ruimt in het nieuwe seizoen ook weer een belangrijke plek in voor muziekeducatie in het onderwijs. Zo zijn er voor basisscholieren drie nieuwe projecten ontwikkeld inclusief lesmateriaal en aanvullende activiteiten. De eerste is ‘De Ontsnapte Noot’, voor leerlingen van groep 1 en 2, waarin vier muzikanten van het orkest en een verteller met de kinderen op zoek gaan naar een door een eekhoorn gestolen noot. Want zonder noten geen muziek.

Voor groep 3, 4 en 5 is de voorstelling ‘Droom!’ gemaakt, waarin kinderen door vijftien muzikanten van het orkest en de slagwerkgroep Percossa de klanken van een orkest geleerd krijgen. Voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool staat een 2.0 versie van Romeo en Julia op het programma. Deze wordt uitgevoerd door een voltallig symfonieorkest van 58 personen en twee acteurs.

Voor het complete programma van de philharmonie zuidnederland zie: www.philharmoniezuidnederland.nl.

Foto: ©Liza Francois


Ook in het nieuws