Piek hooikoortsseizoen komt eraan | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2019, 10:51
 

Zonnig
13°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 58%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 3
zonsopgang: 07:20
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
18-05-2019
Deel dit op:

Piek hooikoortsseizoen komt eraan

WAGENINGEN / LEIDEN – Voor mensen die allergisch zijn voor graspollen breekt een zware periode aan. Volgens de verwachting van Weeronline, Wageningen University en het Leids Universitair Medisch Centrum begint rond 25 mei de piekperiode van het graspollenseizoen. Tot eind juni is de kans op hooikoortsklachten zeer groot. Daarna neemt de overlast langzaam af, maar tot ver in de zomer zijn er bloeiende grassen.

De piekperiode van het graspollenseizoen begint waarschijnlijk rond 25 mei en duurt tot en met eind juni. De hoogste concentratie graspollen wordt eind mei, begin juni verwacht. Er bloeien ook enkele kruiden, zoals zuring en weegbree. Het pollen van deze planten is licht tot matig allergeen en veroorzaakt bij minder mensen klachten.

Zo’n 70 procent van de naar schatting drie miljoen hooikoortspatiënten blijkt gevoelig te zijn voor graspollen. Mensen met een graspollenallergie doen er goed aan om hun medicatie de komende weken af te stemmen op erg ongunstige condities. De kans op klachten als jeukogen, niesbuien, snotteren en hoesten is groot.

Lees verder…

Bron: Naturetoday.com


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin