Plannen voor herinrichting Drielandenpunt Vaals | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
12-12-2019, 02:37
 

Bewolkt
5°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:30
zonsondergang: 16:31
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
31-03-2019
Deel dit op:

Plannen voor herinrichting Drielandenpunt Vaals

VAALS – Het gebied rondom het Drielandenpunt in Vaals wordt heringericht. In de nieuwe plannen is nog ruimte voor een attractie die de plek aantrekkelijker maakt en die de verblijfsduur van de bezoekers kan verlengen. De gemeente Vaals, Staatsbosbeheer en de provincie Limburg hebben de gezamenlijke ambitie om van het Drielandenpunt weer een attractie van internationale allure te maken. 

In dit licht kreeg MTD landschapsarchitecten in 2013 de opdracht tot het opstellen van een grensoverschrijdende visie voor de Vaalserberg, waarbinnen de kernwaarden van natuur, cultuur, hoogte in samenhang worden ontwikkeld. Hierbij is gewerkt aan een gezamenlijk en breed gedragen visie, waarbij tevens het stadsgewest Aken en de gemeente Plombières participeren, door een samengaan van ontwerpend onderzoek en een uitgebreid cultuur-historisch onderzoek, waarbij de unieke kwaliteiten van het gebied worden verkend. De ‘genius loci’, biedt hierbij onpartijdige en interessante aanknopingspunten voor ontwerp.

Tijdens de planning van de herinrichting werd nog een verrassende ontdekking gedaan: het hoogste punt van Nederland ligt niet op de juiste plek. Die ontdekking deed MTD landschapsarchitecten.

Lees verder…

Bron: mtdls.nl en pretwerk.nl

 


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin