Pop in Limburg kondigt nieuwe impulsregeling popmuziek aan voor het jaar 2019 | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2019, 16:22
 

Zonnig
20°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 28%
windsnelheid: 2 bft O
UV-Index: 2
zonsopgang: 07:20
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
06-03-2019
Deel dit op:

Pop in Limburg kondigt nieuwe impulsregeling popmuziek aan voor het jaar 2019

GELEEN – Pop in Limburg kondigt een tweede financiële regeling aan in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Deze regeling, genaamd Impulsregeling Popmuziek Limburg, is een impulsregeling om (pop)muziek initiatieven en projecten in Limburg een extra financiële impuls te geven. Voor de regeling is er een totaalbedrag van €35.000,- beschikbaar. 

Pop in Limburg wil met deze regeling de dynamiek bevorderen die de voorbije jaren in de Limburgse popsector is ontstaan. Projecten die gericht zijn op talentontwikkeling, die een innovatief karakter hebben en waarbij samenwerking met de omgeving en andere (pop)muziek organisaties een belangrijke rol speelt, hebben de voorkeur.

“Afgelopen jaar waren we in de gelegenheid om bij te dragen aan specifieke popmuziekprojecten in onder andere Muziekcentrum de Bosuil in Weert, Muzikantine in Horst aan de Maas, ECI Cultuurfabriek in Roermond en Stg. Popmuziek Eijsden-Margaten. Deze projecten waren specifiek gericht op lokale trends en ontwikkelingen en sluiten heel erg aan bij de professionalisering van de lokale en provinciale popsector. Dankzij de Provincie Limburg kunnen we ook dit jaar met deze regeling hele specifieke regionale projecten een extra steuntje in de rug geven”, aldus Paul Moerel, directeur van Pop in Limburg.

Projecten/activiteiten die een bijdrage leveren op het gebied van (populaire) muziek in de provincie Limburg moeten aan verschillende criteria voldoen die uiteengezet zijn in de regeling die te vinden is op de website van Pop in Limburg. Zo moet het project/de activiteit ten behoeve zijn van talentontwikkeling, de samenwerking tussen professionele en niet-professionele popmuzikanten bevorderen, een innovatief karakter hebben voor de popmuzieksector en de culturele participatie van burgers aantoonbaar vergroten of die grensoverschrijdende activiteiten bevorderen.

Dit is de tweede regeling die Pop in Limburg in 2019 lanceert in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Pop in Limburg investeert €30.000,- in deze regeling, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg €5.000,-. De stimuleringsregeling programmering kleine podia en festivals werd in januari 2019 aangekondigd.

Voor meer informatie over de regeling, de aanvraagcriteria en procedure, zie de website van Pop in Limburg.

Foto: Afterpartees / fotograaf: Marcel Degens


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin