Primeur GaiaZOO symposium - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
14-12-2017
Deel dit op:

Primeur GaiaZOO symposium

KERKRADE –  Vandaag (15.00u – 20.00u) vindt het eerste onderzoek & natuurbehoud symposium plaats in GaiaZOO. Een primeur voor de Kerkraadse dierentuin.

Voor deze unieke gebeurtenis heeft GaiaZOO verschillende hogescholen en universiteiten uit Nederland en België uitgenodigd. Dit resulteerde in een overweldigende interesse vanuit de genodigden. Meer dan 100 deelnemers hebben zich aangemeld voor het symposium. Na het bijwonen van dit evenement zullen deelnemers meer inzicht hebben in de bijdrage die dierentuinen kunnen leveren aan natuurbehoud wereldwijd.

ZOO is Gaia
Door middel van presentaties, rondleidingen en netwerkmogelijkheden laat GaiaZOO tijdens het symposium zien welke bijdrage de dierentuin onder andere levert aan wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud. Als jonge en moderne dierentuin focust GaiaZOO zich op deze onderwerpen in samenwerking met dierentuinen in binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend is dat naast de beleving van de bezoekers, natuurbehoud, educatie, wetenschappelijk onderzoek en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Al enige tijd is GaiaZOO actief op deze belangrijke vlakken. Het symposium kan gezien worden als een belangrijk evenement om deze bijdrage ook naar buiten te communiceren.

Onderzoek door GaiaZOO
De lezingen die worden gehouden tijdens het symposium hebben betrekking op verschillende onderzoeksactiviteiten die GaiaZOO uitvoert. Zo verwelkomt GaiaZOO Andrea Dempsey van WAPCA (West African Primate Conservation Action), een organisatie die zich al jaren inzet voor de bescherming van West-Afrikaanse primaatsoorten en onder andere wordt gesteund door het Gaia Nature Fund. Ook diersoorten in GaiaZOO zelf dragen bij aan het behoud van hun soortgenoten in het wild. Onderzoekers van het NIOO-KNAW komen vertellen op welke manier hun onderzoek bij de kleine zwanen in GaiaZOO heeft bijgedragen aan het behoud van deze soort in het wild.


Ook in het nieuws